dilluns, 15 de setembre del 2014

L’acció social de responsabilitat contra la Junta de Joan Laporta

Avui comencen les compareixences a la ciutat de la justícia  


El Barça té “una presidència a l’ombra” a la que l’odi no deixa lloc al sentit comú  



Avui dilluns 15 de setembre comença a veure’s a la ciutat de la justícia l’acció de responsabilitat contra la Junta de Joan Laporta, interposada per l’actual Junta directiva del club blaugrana.

Va ser a l’octubre del 2010 quan la Junta presidida per Sandro Rosell va decidir portar a una assemblea general de compromissaris la interposició davant de la justícia d’aquesta acció de responsabilitat, que va ser aprovada per 468 vots a favor, 430 en contra i 113 abstencions, entre elles la del president Rosell que amb una actitud esperpèntica va voler fer veure que ell es rentava les mans quan tots sabem que n’era el promotor principal. Aquella manera d’actuar va ser el preludi del que després ha estat la gestió de Rosell: un engany continuat al soci, que ha culminat amb l’afer Neymar.

Des d’aquella data (octubre del 2010) s’han  succeït els intents d’apropar postures i evitar la trista imatge de veure com els directius del Barça de diferents èpoques es tiraven, els uns als altres, els trastos pel cap. Aquests diferents intents han estat un absolut fracàs, entre altres coses per que tot i que Sandro Rosell ja no és en teoria el president del Club, és evident que continua intervenint en les decisions importants que es prenen a través de dos homes de palla: l’actual president Bartomeu mancat de la legitimitat que donen les urnes, i Toni Freixa un advocat que si no fos pel Barça no el coneixerien ni a casa seva.

El fracàs d’aquests intents de concòrdia entre les parts va quedar clar quan la Junta directiva del Barça va emetre, el dia 25 d’agost un primer comunicat en el que deia que “després d’un ampli debat s’ha decidit majoritàriament continuar el procés”. Aquest comunicat tancava les portes a la possibilitat de cap acord per evitar el ridícul de l’entitat.   

Avui han de comparèixer davant del jutge que porta el cas Alfons Godall, exvicepresident del Club, i Xavier Sala Martín, ex tresorer, que sembla que no compareixeran. Si que ho farà el president suplent del Club, Josep Mª Bartomeu. Les compareixences s’allargaran ben bé 15 dies, fet que comportarà la presència continuada del Club en els mitjans donant una imatge al món de ridícul institucional que directius amb amplitud de mires i amb categoria professional i humana haurien pogut estalviar.

El més greu de tot, és l’origen d’aquests baralles, i com tot el procés en sí, aquest origen és d’allò més infantil que un es pugui imaginar: els odis i enveges dels uns contra els altres, que s’han posat de manifest públicament  en més d’una ocasió. De fet, Albert Perrin ex directiu del Barça va declarar que “hi ha molt odi, ressentiment i venjança per part de Rosell”, i per tant això és precisament el que el homes de palla de Rosell estant intentant aconseguir: destruir a la Junta anterior encara que hagin de passar pel que serien els interessos del Barça com entitat que pertany als seus socis.

Malauradament, avui el Barça està en mans d’una colla que només persegueix interessos particulars. Només així s’entén que en una situació en la que l’equip de futbol ve d’obsequiar-nos amb un començament de lliga esperançador, havent guanyat tres partits de tres, i tenir a aquests alçades del campionat 6 punts d’avantatge sobre l’etern rival de la capital, s’intenti per tots els mitjans restar protagonisme a l’equip, per passar-lo als jutjats. I demà passat primer partit de la Champions League de la temporada… 

Quina pena per un Club que en alguna de les seves etapes havia arribat a ser modèlic, i a nivell esportiu havia marcat positivament l’època del millor futbol que es practicava al món. Ara els socis i simpatitzants del Barça veuen atònits com les més altes instàncies del Club estan en mans d’uns egoistes impresentables que es barallen entre ells, passant olímpicament dels efectes negatius que tot plegat té sobre la imatge del Club



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada