dilluns, 29 de gener del 2018

Les agressions impunes de Cristiano Ronaldo


El jugador portuguès té carta blanca a l’hora d’agredir als oponents, i compta amb la tolerància arbitral per a fer-ho. La reiteració d’agressions no castigades, comeses davant mateix dels àrbitres demostra el contuberni existent al futbol espanyol entre Real Madrid, Federació de Futbol, Lliga de Futbol Professional, Comitè d’àrbitres, i Comitè de Competició.


El domini de les clavegueres del poder per part del Real Madrid, pot impedir fins i tot que la temporada vinent s’implanti la tecnologia al futbol espanyol per ajudar als àrbitres. La implantació del VAR significaria el final de moltes de les trampes permeses al Real Madrid i als seus jugadors.



Un article del Mundo Deportivo posa de manifest que el jugador madridista Cristiano Ronaldo, a més d’un defraudador d’Hisenda és també un jugador brut, capaç d’agredir companys de feina  de l’equip rival, la majoria de vegades fins i tot lluny d’on es disputa la pilota. Segons l’esmentat article, Cristiano Ronaldo hauria comès no menys de 18 agressions a futbolistes dels equips rivals en menys de 27 mesos. I el pitjor és que moltes d’aquestes agressions s’haurien comès davant dels ulls dels àrbitres, fet que fa del tot inexplicable que el jugador madridista no hagi vist la cartolina vermella.  

Que el Real Madrid domina els fils mafiosos del poder polític i esportiu és un fet prou conegut. Aquest domini es manifesta clarament a Espanya però també a l’estranger on el Madrid aconsegueix que pel mateix delicte (contractació de menors) la seva sanció sigui inferior a la que va rebre el Barça, o aconsegueix que Cristiano Ronaldo sigui nomenat “millor jugador” en tots el premis internacionals que s’han atorgat aquests dos últims anys.

És evident que per ser el millor esportista en qualsevol especialitat de l’esport, calen com a mínim dues condicions. La primera i fonamental, ser per damunt de tot un esportista que tramet valors al jovent a través d’una actitud i comportament personal basats en l’ètica. La segona condició seria la de ser el millor en la seva especialitat esportiva. En el cas de Cristiano Ronaldo la primera de les condicions no s’acompleix mai, i la segona, en alguna temporada pot haver estat el millor, però al no complir-se la primera, tampoc hauria d’haver estat triat. Fins als que organitzen a nivell internacional aquests guardons, també arriben les urpes mafioses del Real Madrid.

Per les informacions que han publicat diversos mitjans esportius, sembla que la temporada 2018-2019, no es podrà implementar el VAR en el futbol espanyol. I no és per que no es disposi de la tecnologia, ni perquè aquesta sigui controvertida pel que fa a la seva interpretació, sinó que el motiu sembla que recau en el fet que els àrbitres no han pogut seguir fins ara els cursos de formació necessaris per familiaritzar-se amb aquesta tecnologia i per tant, nova manera d’arbitrar els partits.  

L’argument és d’allò més pobre. En efecte, que els passarà als àrbitres espanyols quan hagin de xiular un partit de competició europea en un país en el que el VAR estigui implantat? Oi que amb curset de formació o sense, s’hi haurà d’avenir i arbitrar el partit? El vídeo arbitratge equival a introduir les noves tecnologies en el món del futbol, evitant errors en l’aplicació del reglament, i per tant evitant injustícies o impedint que es falsegin resultats a causa dels errors arbitrals. Això és vàlid per a qualsevol país normal, en el que la corrupció, les trampes, els contubernis i les tupinades no siguin la norma. Però Espanya no està en la llista d’aquests països. Aquí hi ha un poder fàctic que vol guanyar a qualsevol preu, que vol imposar la seva “llei”, i per això aquest poder fàctic que no és altre que la llotja del Bernabeu, farà tot el que estigui a les seves mans per evitar que el VAR es pugui implantar. Les agressions de Cristiano Ronaldo als seus companys dels equips rivals, els penals injustos assenyalats a favor del Madrid, les coces de Sergio Sánchez, o les entrades brutals de Casemiro, han de continuar restant impunes en el futbol espanyol.


“Faltaria más...” que diria Florentino Pérez



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada