dijous, 8 de gener del 2015

Bartomeu accepta la realitat i convoca eleccions, però abans acaba de passar la guillotina


Totes les decisions preses per Bartomeu han estat un desastre absolut per la bona marxa del Club  


Els candidats a la presidència, pel moment són els de sempre. Tant de bo aparegui gent nova, formada i amb categoria per assumir aquesta responsabilitat.
 

Finalment, després d’algunes setmanes de inestabilitat, Josep Maria Bartomeu va convocar a la premsa i els va comunicar  que havia decidit convocar eleccions a finals de temporada.  Recordem que ell va accedir a la presidència del Barça  quan el president electe Sandro Rosell es va veure obligat a presentar la seva dimissió després d’un seguit de decisions calamitoses amb conseqüències molt dolentes pel club, i per la seva imatge i entre elles els errors en el fitxatge de Neymar. 

Bartomeu va assolir doncs la presidència, legítimament i d’acord al que preveuen els estatuts del Barça, però sense sotmetre’s a la confiança del soci. Des de llavors hem estat molts els que hem reclamat eleccions al Barça, per què  un  president del Club, a més d’estar legitimat pels estatuts, en una organització democràtica ha d’estar legitimat també pels vots o per les urnes, com es vulgui. Però a banda de les qüestions relatives a la legitimació hi ha un seguit de fets que exigien no només la convocatòria d’eleccions, sinó la dimissió immediata d’aquest home que no ha pres una sola decisió encertada al front del Club. Ni la política de fitxatges, ni els directius que ha incorporat, ni l’organització que ha estructurat són mínimament vàlides. Ja denunciava en un post recent la incorporació a nivell directiu  del Sr. Albert Soler un ex dirigent socialista que ell mateix s’havia desqualificat per treballar al Barça, no per socialista, sinó per haver manifestat públicament i reiterada la seva opinió contrària a les seleccions esportives catalanes. Ho sento molt, però un personatge amb aquests antecedents no pot rebre els seus emoluments d’un Club que en els anys obscurs de la dictadura havia defensat, a la seva manera, i dins de les seves possibilitats, la seva catalanitat.

Josep Maria Bartomeu ha dit que es presentarà a la reelecció. Confio en que els socis del Barça aquesta vegada hauran aprés dels seus errors i això millorarà el seu criteri a l’hora de votar, atès que aquests últims anys no han estat excessivament encertats a l’hora d’escollir president. Cal recordar que Rosell “el breu” va ser el president més votat en la història de les eleccions a la presidència del Barça. Vol dir, que els socis, massa vista no la van tenir.

Tanmateix ja he sentit especular als mitjans de comunicació amb possibles candidats a la presidència a banda del propi Bartomeu, i en aquest sentit els noms de Benedito, Laporta i companyia tornen a estar a l’ordre del dia. Cap d’ells mereix ser president del Barça, per que tots ells volen servir-se del Barça per ser “algú” a la vida, quan l’objectiu hauria de ser just al revés, aconseguir que el Barça es pogués servir de les aportacions  del nou president per tal que el Club tornés a ser “algú” al futbol mundial, a  Europa, a la EUFA, a la FIFA, a la Federació Espanyola de Futbol i al Col·legi d’àrbitres entre altres objectius. Certament el desprestigi del Barça aquests últims anys ha anat en paral·lel a la davallada esportiva  del Club no només en el futbol, sinó en quasi totes les seccions esportives del Club.


Època nefasta, que encara ho sembla més per que ve immediatament al darrere d’una de les etapes més brillants en la història del Barça. Època que acaba també d’una manera tràgica per algunes persones lligades des de fa molts anys al Club. El Sr. Bartomeu, amb la seva cara de bon nen, en menys d’un any ha acomiadat a gent molt estimada dins del Barça, sense que se’n coneguin exactament les raons: Guillem Amor, Quique Costas, Txema Corbella, i més recentment Zubizarreta, Narcís Julià i Albert Valentin .  Cal afegir-hi a Franscesc Ferrer “Rubi” acomiadat a finals de la temporada passada, i que avui està triomfant en el Valladolid. Tots ells dels equips tècnics del Club, i tots ells acomiadats de mala manera, i impròpia d’un Club senyor. El Sr. Bartomeu, per no saber, no sap ni com s’acomiada a les persones amb elegància.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada