dilluns, 2 d’octubre del 2017

Més que un Club? El Barça té força menys dignitat que la que té el poble català


Javier Tebas president de la LFP amenaçava al Barça de penalitzar-lo amb 6 punts si hagués ajornat el partit contra el Las Palmas.
En un gest que a ulls dels catalans diu molt poc en el seu favor, l’equip canari demana i rep l’autorització de jugar amb una bandera espanyola a la samarreta.    Ahir diumenge Catalunya va viure un gran dia amb dues cares: la de la il·lusió, i la de la vergonya. La de la il·lusió perquè milions de catalans varen poder votar en un referèndum d’autodeterminació en el que el SÍ va escombrar el NO, i la de la vergonya perquè aquesta votació es va dur a terme sota la repressió i la violència de les policies espanyoles. Una violència tal que quasi 900 persones varen resultar ferides de diversa consideració.  

Però els motius de la vergonya no es fonamenten només en la desmesurada i inacceptable violència policial sinó que s’ha de denunciar també la poca dignitat de la directiva blaugrana que en una decisió desafortunada del seu president va acceptar jugar el partit contra el Las Palmas però fent-ho a porta tancada, enlloc de negar-se a jugar el partit ateses les circumstàncies que s’estaven donant en aquells moments a la ciutat, i és que mentre els futbolistes corrien darrere la pilota en un Camp Nou vuit, sense espectadors, els catalans i els barcelonins corrien també però aquests ho feien esfereïts davant d’una policia que els perseguia a cops de porra. Com he dit més amunt més de 900 persones varen resultar ferides a causa d’aquests fets.

Segons va explicarJosep Maria Bartomeu, president del Barça, la decisió de jugar el partit a porta tancada la va prendre ell mateix després de parlar amb  els jugadors que segons sembla, de forma majoritària, haurien demanat jugar el partit. En vista a la postura del jugadors, Bartomeu va decidir jugar el partit i fer-ho a porta tancada perquè tot el món “vegi que avui es juga un partit de futbol, que no té res a veure amb una situació de normalitat”. Pel que el propi Bartomeu va explicar, el Club  havia demanat l’ajornament del partit ateses les circumstàncies que s’estaven donant a Catalunya però el president de la Lliga de Futbol Professional (LFP), l’inefable i impresentable president d’aquesta organització, Javier Tebas es va negar a concedir l’ajornament del parit i va amenaçar amb sancionar a l’equip amb 6 punts de penalització si el partit no es jugava. Segur que tothom sap que Javier Tebas és una fatxa ex de Fuerza Nueva de Blas Piñar, i conegut anticatalanista.

Més enllà de creure que el relat del Sr. Bartomeu sigui cert, que no ho dubto, el que sí que voldria és fer una reflexió al voltant de l’amenaça rebuda per part de la LFP. Sis punts són molts punts és cert. Però la dignitat dels catalans i el respecte a totes les persones ferides a Catalunya està molt per sobre dels 6 punts de càstig. Per dignitat, per valentia, per compromís amb els ciutadans de Catalunya i amb el país, el Barça ahir hauria d’haver suspès el partit malgrat que aquesta decisió li hagués comportat una sanció esportiva. Els punts són importants pel campionat de Lliga, però la dignitat d’una Institució centenària que sempre ha estat al costat del poble també, i ahir la directiva del Barça va demostrar que a nivell personal ells de dignitat no en tenen, i a més amb la seva decisió miop varen atemptar també contra la imatge d’un Club que s’havia fet mereixedor de ser considerat “més que un club”. Ahir el Barça va ser un club mediocre pel que fa als seus valors.  

Cal assenyalar que no tota la Junta del Barça ha perdut la dignitat, i en aquest sentit s’ha de valorar positivament la dimissió presentada ahir mateix pel Sr. Carles Vilarrubí vicepresident de l’entitat i el Sr. Jordi Monés directiu del Barça.


Un últim comentari per criticar la poca elegància d’alguns equips de la Lliga espanyola, i en aquest cas referit al rival d’ahir del Barça. La Unión Deportiva Las Palmas va demanar a les instàncies federatives espanyoles que els deixessin jugar el partit contra el Barça amb la bandera espanyola brodada a la samarreta habitual. Ho van justificar emparant-se en la llibertat d’expressió, just el mateix argument pel que molts catalans  haurien volgut votar lliurement i no ho varen poder fer. Està ben clar que de porc i de senyor se’n ve de mena. Tot un gest poc respectuós amb els quasi 900 ferits que ens va deparar la jornada. Allà cadascú amb la seva consciència.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada