dissabte, 23 d’agost del 2014

Perquè un blog per parlar del Barça?


Al Barça han passat coses que necessiten aclariments




El Sr. Josep Maria Bartomeu és potser el primer president
del Barça de la "era moderna" que no ha passat
per les urnes
Fa temps que estan succeint a can Barça fets que han comportat una divisió de la massa social  i una sensació d’anar els uns contra els altres que per si mateix no pot comportar només que desunió i per tant fracassos esportius tal com va succeir malauradament la temporada passada.  Situacions poc clares que han minat el prestigi del Club fins a nivells mai vistos abans. Fins  i tot la FIFA menysté al Club, com si fóssim un club  qualsevol. Tot plegat conforma una situació de desgavell, que ha de ser denunciada. Exemples n’hi ha tots els que els vulgui: presumim de democràcia i tenim una junta directiva que no ha estat legitimada per les urnes; un sol soci es capaç de posar en evidència la mala praxis del Club (suposant que no s’hagi comés algun delicte), per autèntica incompetència dels seus directius; la FIFA ens ha posat una sanció exemplar, per saltar-se a la torera la reglamentació sobre contractació de menors de 18 anys; portem 3 anys cercant un central, i al final, a corre i cuita, n’acabem fitxant a un que el club de procedència se’l treu de sobre pel cúmul de lesions que ha acumulat aquests darrers anys; ens venem jugadors a preu regalat (cas Villa i d’altres) i en comprem a preu d’or; el millor entrenador que hem tingut en tota la història del Club, deixem que se’n vagi fart de les traves i de tots els paranys que li han posat. Podria seguir amb molts altres exemples, però per la finalitat d’avui, ja n’hi ha prou amb aquests.

Sandro Rosell, el dimitit president del Barça, haurà
d'explicar a l'Audiència Nacional els punts
foscos del fitxatge de Neymar
Per que el que avui pretenc, és posar de manifest el seguidisme, o si es vol la baixada de pantalons col·lectiva, de tot el periodisme esportiu català davant les tesis que imposa la junta directiva del Barça. Tenim un periodisme esportiu d’un nivell professional molt baix o molt depenent d’allò que els obliguen a dir. No s’entén d’altre manera el fet que tot un seguit de situacions inacceptables que s’han produït en el Club, siguin passades per alt per uns periodistes que tendeixen a mirar capa un altre banda en lloc de denunciar tot allò que passa a can Barça, i no hauria de passar.

Se d’alguns periodistes que en alguna tertúlia radiofònica han criticat a la directiva o al president, i que han deixat de ser cridats per tornar a aquests tertúlies; només els lacais, aquells que defensen les tesis oficialistes del Club són els que tenen accés als mitjans i a poder-se guanyar la vida en al seva professió. Per tant, si ets díscol, si no recites el que et manen, saps que el sistema et rebutjarà. I el resultat d’aquesta manera de fer un any rere un altre, acaba configurant un periodisme esportiu que en el millor del cassos es situa en la mediocritat més absoluta   

I aquest és precisament el motiu pel qual m’he decidit a estructurar aquest Blog que neix amb la voluntat de ser crític, no adulador, per dir les coses pel seu nom d’una manera respectuosa, i ser també els primers a cridar amb orgull els èxits del nostre Club.

En una societat cada vegada més democràtica, que exigeix unes regles del joc clares i netes, no hi ha d’haver cabuda per actuacions pròpies d’altres temps. Volem guanyar: només faltaria, però volem joc net i transparència; també als estaments directius del Club


En properes entrades, anirem desgranant tots aquests temes obscurs i els que aniran sorgint, intentant aportar-hi una mica de llum.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada