divendres, 29 d’agost del 2014

La professionalitat, la vida privada...i la responsabilitat d’un futbolista


La baixa forma de Gerard Piqué és espectacular


Vicente del Bosque, l’acaba de deixar fora de la selecció espanyola



L’any passat em va sobtar llegir que al central del Barça Gerard Piqué, l’havien vist d’incògnit, participant a un campionat de pòquer als Estats Units. Aquest any hi ha tornat a participar per segona vegada consecutiva.

Per altre banda, la baixa forma del central és alarmant: des de fa ja tres temporades com a mínim, al defensa blaugrana se’l pot considerar responsable directe o indirecte d’alguns del gols encaixats per l’equip, tant a conseqüència  de pilotes perdudes o mal controlades, de despistes defensius deixant lliures als atacants rivals, i en d’altres ocasions arribant tard al tall, o  després que el rival li hagi trencat la cintura.  No cal recordar els penals en contra que ens han xiulat a conseqüència d’errades d’ell.

Gerard Piqué a La Vegas
Per altre banda, és sabut que el jugador ha decidit compartir la seva vida amb una cantant d’èxit i de renom mundial, que s’ha de reconèixer, canta molt bé i és una dona  sensual i de molt bon veure.

Fins aquí tres realitats indiscutibles. La pregunta és: estan relacionades entre elles? I la meva resposta és molt clara: Si!, ho estan.

En Gerard Piqué es va formar futbolísticament als equips inferiors del Barça; als 17 anys va acceptar una oferta del Manchester United, per anar-se’n a viure a Manchester i jugar al futbol en aquest equip, tot i que el seu avi havia estat un directiu de l’entitat blaugrana que gaudia de força reconeixement: Amador Bernabeu. La seva tornada al Barça es va produir a l’any 2008 quan Piqué tenia 21 anys, i després de no haver aconseguit triomfar al Manchester United. Va ser de la ma de Pep Guardiola quan Piqué va sorprendre a propis i estranys amb unes actuacions  estel·lars amb el primer equip del Barça, fet que li va comportar el reconeixement de l’afició i ser cridat per la selecció espanyola. Piqué tenia davant seu uns anys que podien ser espectaculars atenent a la seva progressió a l’eix de la defensa blaugrana.   

Tanmateix, mica en mica, aquell joc espectacular, aquella visió de joc a l’hora de treure al pilota jugada, la seva anticipació davant les incursions del rival, el seu baix estat de forma, van anar deixant pas a un joc cada vegada més preocupant, ple d’errades, que ens ha anat costant gols. Com tantes vegades passa al Barça, aquesta baixada evident de les seves prestacions futbolístiques ha estat passada per alt per la majoria de periodistes esportius del país, que l’han continuat lloant, com si Piqué continués sent el que havia arribat a ser, quan de fet s’havia convertit en un mal defensa.

Quan els entrenaments es prenen a broma...
El que estic dient ho va reconèixer a finals de juliol el propi Piqué quan en una roda de premsa va dir als periodistes presents: “Ara mateix no estic ni entre els tres millors centrals del mon”. Quanta raó tenia. Per si li quedava algun dubte, el seleccionador espanyol Vicente del Bosque, l’acaba de deixar fora de la primera convocatòria de la selecció absoluta  que ha d’intentar la seva classificació per a la copa d’Europa del 2016.

Com que als seus 27 anys se’m fa molt difícil creure que la qualitat futbolística que havia demostrat hagi desaparegut a causa de cap encanteri, he de concloure que la davallada espectacular del seu rendiment es deu a les causes explicades al començament a les que hi ajuntaré una preparació física deficient, cap motivació per fer bé la seva feina, tenir masses pardals als cap, i responsabilitat zero davant dels socis del Barça que li paguen el sou.


Això pot tenir arreglo? No ho se; depèn exclusivament d’ell… i de la ma dura de Luís Enrique.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada