dimarts, 4 d’agost del 2015

La preparació del Barça abans no comenci la temporada 2015-2016


Tres derrotes en quatre partits


Les gires de pretemporada canvien la preparació física en alçada, pels viatges en alçada, fet molt perjudicial per la preparació efectiva d’un atleta


Aquesta pre-temporada el Barça ha disputat quatre partits. El primer va ser a la gira pels USA contra Los Angeles Galaxy que es va guanyar per un estret 2 a 1. En el segon partit de la gira es va perdre contra el Manchester United de Van Gaal per 3-1. El tercer partit el Barça va jugar contra el Chelsea de Mourinho i Cesc Fàbregas, i va significar una nova derrota dels blaugrana a la tanda de penaltis després d’haver  empatat  a 1 el partit. Finalment, contra la Fiorentina el Barça va acumular una nova derrota  al perdre per 2 a 1.

D’aquests quatre partits disputats les estadístiques diuen que el Barça ha encaixat 7 gols i n’ha marcat 5. La temporada passada van caldre molts partits abans el Barça no havia encaixat 7 gols, fet que demostra que ara per ara, l’equip presenta clares carències defensives, però per altre banda aquestes en cap cas són compensades per una capacitat realitzadora important. 

Està clar que estem en la pretemporada, i està clar també que a l’equip li manca el rodatge i la incorporació d’homes importants com ara Messi  o Neymar entre d’altres, però és evident que de cara a una temporada tan exigent com la que ve ens calen solucions ofensives per quan Messi i Neymar no hi siguin o no estiguin encertats. En aquesta gira, només Suárez ha demostrat un capacitat golejadora digna d’un jugador de la davantera del Barça. La resta de jugadors que han jugat com atacants han demostrat que avui per avui estan lluny de poder ser considerats com a jugadors del primer equip del Barça, però em temo que tampoc siguin vàlids ni tan sols com a suplents atès que no han demostrat res. En el pla defensiu cal significar en negatiu els fluixos partits de Jordi Alba i Sergi Busquets, fins ara bastions defensius del vigent campió d’Europa.

Com deia més amunt no vull passar per alarmista ni crear temors infundats. Tot això té possibilitats de millorar-se però per millorar cal primer ser conscients de la realitat, i quan llegeixes que l’entrenador Luís Enrique  ha qualificat aquesta pretemporada amb un notable, un es comença a inquietar. De fet aquesta pretemporada acaba demà en un partit contra la Roma corresponent al trofeu Joan Gamper d’aquest any. Veurem si es modifiquen les estadístiques, i milloren especialment les defensives que amb diferència són les pitjors.    

Convindria estudiar els pros i contres de les gires prèvies al començament de la temporada, atès que els jugadors es veuen obligats a efectuar grans desplaçaments que no ajuden gens a la preparació física que cal en aquestes alçades de la temporada. Anys ha, molts equips feien una preparació física en alçada als Pirineus o als Alps, igual que alguns esportistes que anaven a països d’Amèrica Central en els que adquirien una resistència física important. Ara aquesta preparació en alçada s’ha canviat pels viatges en avió on l’alçada és molt alta, però en canvi del tot inútil per garantir una bona preparació física.

Què hi guanya el Barça amb aquestes gires? Diners? Promoció comercial de la marca Barça? I tot això no es pot guanyar sent un dels millors equips del mon? És realment necessari desplaçar a milers de quilòmetres  de distància als jugadors amb els efectes propis dels viatges de llarga distància com el cansament, els canvis alimentaris i el “jet lag”?


Esperem que aquesta moda de “les gires” desaparegui de la planificació de les  temporades dels clubs importants per que no beneficien en res la preparació dels futbolistes. Pel que fa al Barça, després del Gamper començarà l’hora de la veritat amb la disputa de les supercopes d’Europa d’Espanya i el començament del campionat de lliga.    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada