dijous, 27 d’agost del 2015

El Barça reconegut a Europa


Ter Stegen: la millor aturada


Leo Messi: el millor gol, i millor jugador d’Europa



En la Gala de la UEFA celebrada avui a Mònaco, a banda del sorteig de la fase de Grups, s’han donat a conèixer els guardons concedits a la millor aturada del 2015, i al millor gol de l’any, així com al millor jugador d’Europa de la temporada passada.

En l’apartat de la millor aturada el guanyador ha estat el porter del Barça Ter Stegen, que en la eliminatòria contra el Bayern München de Guardiola, va fer una doble aturada inversemblant  a un remat del jugador Lewandowsky.  En la jugada, el davanter alemany té una pilota franca i remata fort a porteria. Ter Stegen, caient cap a la seva dreta és capaç de treure el braç esquera i impactar amb la seva ma contra la pilota. Aquesta surt rebotada i lentament es dirigeix cap a dins de la porteria. Novament Ter Stegen s’estira i aconsegueix amb la seva ma esquerra, evitar que la pilota entri enganxada al pal esquerra de la porteria. Una jugada certament molt difícil que es pugui repetir.

Per la seva banda, com a millor gol ha estat  escollit un gol de Leo Messi també en un partit contar el Bayern de München, en una jugada inoblidable, quan va rebre la pilota fora de l’àrea per la banda dreta i amb una finta estratosfèrica va deixar caigut al terra al defensa del Bayer Boateng, i va batre la sortida desesperada del porter Noier aixecant-li la pilota per sobre. Un gol certament extraordinari d’aquells que te’n recordes tota la vida, com de ben segur farà Boateng.

Els guardons per als jugadors blaugrana han continuat sent una realitat a la tarda, quan Leo Messi ha estat escollit per segona vegada com el millor jugador europeu de la temporada.  Messi ha estat escollit amb 47 vots de 52.  L’han acompanyat en el podi, un altre futbolista del Barça Luís Suárez que ha aconseguit 3 vots i Cristiano Ronaldo que n’ha aconseguit 2. Més enllà dels mèrits de Leo Messi per assolir aquests èxits cal destacar la cara de circumstàncies que ha posat Cristiano Ronaldo en el moment de coneixes els resultats d’aquest guardó.

A més d’aquests guardons, s’ha celebrat el sorteig de la fase de grups en el que el Barça ha quedat enquadrat en el Grup E junt a Bayer Leverkusen,   FC Roma i Bate Borisov. De fet és un sorteig no massa complicat per al Barça que en teoria hauria de quedar primer de grup, i la segona plaça se l’haurien de jugar la Roma i el Leverkusen.

Tanmateix el sorteig no ha estat del tot favorable al Barça, atès que contràriament al que havia succeït aquests últims anys, el Barça comença la competició fora de cosa (contra la Roma) el dia 16 de setembre, i la tanca el 9 de desembre a Leverkusen, jugant doncs l’últim partit de la lligueta fora de casa.

Sembla doncs que a nivell europeu el Barça continua tenint una bona imatge i un prestigi futbolístic que mereix la consideració del món futbolista del continent i les relaciones amb la UEFA que presideix Platini, són prou correctes. On hi ha un greu problema no resolt és amb la FIFA, que continua maltractant al Barça amb el tema de la Masia, i on per el moment no sembla que s’hagin fet masses gestions, si més no exitoses. Que el Barça sigui l’únic equip europeu que no pugui fer noves inscripcions de futbolistes, és una ofensa i una avantatge comparativa pels nostres competidors, feta per una organització que sembla que no sigui precisament modèlica, i on la corrupció ha fet acte de presència, i en la que el seu president està sota l’ombra fosca del dubte.


He incorporat el dos vídeos adjunts sobre l’aturada de Ter Stegen i el gol de Leo Messi. Val la pena veure’ls




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada