dimarts, 1 de setembre de 2015

Conxorxa política-arbitral contra el Barça?


 
L’arbitratge de dissabte passat contra el Màlaga va ser vergonyós


El procés independentista català pot haver influït en les instruccions que han rebut els àrbitres?Des que ha començat la temporada 2015-1016, els arbitratges han estat molt perjudicials amb els interessos del Barça. Des del penal assenyalat a Bilbao, passant per l’expulsió de Piqué en la Supercopa d’Espanya, fins l’arbitratge de dissabte passat en el que davant de dos penals de llibre l’àrbitre madrileny va utilitzar la famosa expressió del “sigan, sigan...”, les actuacions arbitrals s’han mostrat contràries al Barça més enllà del parell de jugades esmentades. Sempre que hi ha hagut una situació dubtosa la decisió dels diferents àrbitres ha estat la mateixa: xiular contra el Barça.

No vull caure en l’error de justificar les derrotes del Barça atribuint-les als errors arbitrals. Ara bé això tampoc ha d’impedir que quan es comença a intuir que hi pot haver-hi una certa conxorxa entre interessos polítics i estament arbitral, no es denunciïn uns fets que de ser certs situarien la qualitat de l’esport espanyol a l’alçada de l’esport en països del tercer món.

De totes les jugades que s’han xiulat en contra del Barça, n’hi ha una d’especialment flagrant. Em refereixo al penal que dissabte no es va assenyalar quan un defensor malagueny caigut  al terra va interceptar amb el braç una pilota que Neymar estava jugant dins l’àrea malaguenya. Aquesta jugada és calcada a la jugada que la temporada passada li va costar al Barça un penal en el partit jugat al Bernabeu, quan Piqué, amb el seu braç al terra, va interceptar una pilota dins de l’àrea de l’equip blaugrana. En aquella ocasió l’àrbitre Gil Manzano no va dubtar ni un instant: penal a favor del Madrid, mentre que dissabte la mateixa jugada va merèixer un “sigan, sigan...” per part de l’àrbitre.  En què quedem? Com curiositat ressaltar un titular del diari Marca d’aquella jornada: “Penalti sin discusión por la mano inocente de Piqué” En canvi dissabte tot girava al voltant de “la apreciación arbitral”

Les claus de tot plegat s’han de buscar en la classe política espanyola disposada a complaure al mafiós madrileny que presideix el Real Madrid, i que vol guanyar, “sigui com sigui” la Lliga 2015-2016.  Sembla clar que els polítics espanyols, volen portar fins al terreny esportiu la seva venjança per l’atreviment dels catalans de desafiar l’Estat plantejant una possible independència. I davant d’aquest “clima” tan enrarit, ràpidament han aparegut els “més papistes que el Papa” i en aquesta línia el president del àrbitres el Sr. Sánchez Arminio, àrbitre de record nefast per al Barça que ha volgut fer mèrits davant d’aquells que el van situar en aquest càrrec,  portant a la màxima expressió la persecució arbitral contra el Barça.

L'àrbitre Jaime Latre es va menjar dos penals contra el
Màlaga i no li va caure la cara de vergonya  
Com deia abans no m’agraden les excuses arbitrals, però quan l’evidència ho deixa tan clar tampoc és just callar i mirar  cap a un altre banda. Aquest any patirem, pel joc de l’equip, però sens dubte també per un col·lectiu arbitral que seguint les instruccions de Sánchez Arminio li traurà al Barça una colla de punts, gràcies a decisions arbitrals injustes. De moment, en quatre jornades oficials, al Barça ja l’han arbitrat 3 àrbitres del col·legi madrileny. Però és més, per a la pròxima jornada al camp de l’Atlètic de Madrid, ja ens tenen preparat a un àrbitre d’aquells que sempre ha anat contra el Barça. Es tracta del valencià Mateu Lahoz molt tolerant amb el joc dur, i sobretot permissiu amb els rivals del Barça. Aquest àrbitre li va regalar una copa del Rei al Madrid després de consentir que el central madridista Pepe, repartís cosses a tort i a dret sense veure una sola targeta


I mentre tant a Madrid tan feliços, veient al Real Madrid guanyar gràcies a les estratagemes mafioses muntades per el seu president. Si no vaig errat, aquesta temporada patirem més del compte. Ja ho va dir al juny passat el Cholo Simeone, entrenador de l’Atlético de Madrid: “veo la pròxima Liga peligrosamente preparada para el real Madrid...”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada