dijous, 25 de juny del 2015

El Barça ja té precandidats per les eleccions a la presidència del Club del dia 18 de juliol


Dels set precandidats presentats, només tres, o quatre a tot estirar, tenen possibilitats de passar el tall i aspirar per tan a la presidència del Barça


Recollir les 2.534 signatures que calen per serà missió impossible per alguns dels precandidats


La primera candidatura presentada va ser la del Sr. Jordi Farré que es presenta com un grup de joves professionals, sense experiència prèvia pel que fa a haver-se presentat en altres ocasions, però que segons ells aporten un programa innovador i valent. Pretenen injectar aire fresc en les estructures del Barça per recuperar el prestigi de la institució. Com a principi m’ha agradat un dels seus objectius: “Treure al Barça de la Ciutat de la Justícia per tornar-lo a la Ciutat esportiva”

La segona candidatura presentada va ser la Toni Freixa, amb el lema “Sabem a que juguem”. El Sr. Toni Freixa és un advocat que ha format part de la directiva actual, i que sembla que ha estat al darrera d’alguna de les iniciatives que algun soci ha empres contra el Barça en temps passats. Les seves interpretacions com a advocat dels diferents problemes jurídics viscuts en la última Junta del Barça no ha estat precisament brillant. El lema escollit per la candidatura demostra ja per ella mateixa que en el seu subconscient es prenen la participació en la Junta com si fos un joc. És una d’aquelles candidatures de les que jo no em fiaria mai.

El Sr. Agustí Benedito ha estat la tercera candidatura que es presenta. Aquesta candidatura pel moment no ha exposat cap programa concret més enllà de manifestar els seus dubtes pel que fa a les obres a l’estadi, que segons ells poden posar en risc el futur del Club, atès el seu elevat cost. A destacar en positiu, la voluntat d’acabar amb l’antagonisme històric entre diferents corrents del barcelonisme.  El Sr. Benedito és l’etern candidat, doncs porta anys intentant assolir, sense èxit, la presidència del Club.

Un altre candidatura presentada és la de Jordí Majó, un altre etern candidat a la presidència del Barça. Se’m fa difícil entendre com les persones que una vegada i un altre han estat derrotades en els eleccions intenten repetidament un èxit que la massa social els nega. I aquesta vegada tornarà a ser derrotat atès que es presenta amb Michael Laudrup com a director esportiu, un altre “Figo” en la història del Barça. Sembla  mentida que els seus assessors li hagin deixat cometre aquesta errada estratègica que sens dubte el desacredita com a futur president del Club.

Josep Maria Bartomeu, el president sortint del Barça, ha presentat també la seva candidatura. És una candidatura continuista, però que ve avalada pels èxits esportius d’aquest any. Fa uns mesos ningú hauria concedit cap possibilitat a aquesta candidatura, però una vegada assumit que li calia tenir legitimitat també a les urnes, i deixats enrere els nexes sentimentals amb el nefast Sandro Rosell, sembla que han estat capaços de redreçar la marxa esportiva del Club, i han acabat la temporada amb uns resultats esportius que ni ells mateixos esperaven.

La sisena candidatura presentada és la de Joan Laporta, ex president del Club. El Sr Laporta es presenta amb l’aval d’antics jugadors del Club com ara Alexanco o Abidal (que en seria el secretari tècnic), però amb l’handicap d’alguns records que han quedat gravats en al memòria dels socis amb els seus excessos a Luz de Gas amb xampany francès, cigars havans, i algunes senyoretes de vida alegre, tot a càrrec de les arques del Club. Laporta va construir el Barça del primer triplet, però ell mateix el va destruir. El Sr. Laporta hauria de recordar allò de “segones parts, mai varen ser bones”. Tot i que el seu pas no gens reeixit per la política li ha aportat un saber estar que no tenia, té molt difícil reeditar l’èxit atès que en la última prova que ha passat davant les urnes del Club, la massa social el va censurar amb més del 60% del vots en un vot de censura que va superar gràcies a que els estatuts del Club demanen que en el vot de censura els vots a favor d’aquesta superin el 66%.

Hi ha hagut una setenacandidatura sorpresa presentada, atès que no s’havia parlat fins ara d’ella. És la candidatura del Sr. Joan Baptiste Coberta. Entenc que aquesta candidatura és del tot fictícia atès que entre les seves propostes hi ha la de la creació d’un agència de viatges pròpia del Club. Jo la trobo una candidatura una mica “friki” atès que després de proposar al creació de l’agència de viatges del Club, afirmen sense cap rubor que ells “entenen el barcelonisme com un sentiment, no com un negoci” Doncs menys mal. La candidatura es presenta amb el lema “Seguiment FCB”.
  

Ara caldrà veure quantes d’aquestes set candidatures aconsegueixen abans del dia 4 de juliol, les 2.534 signatures necessàries per passar el tall i convertir-se en candidats ferms a la presidència del FC Barcelona.              

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada