dimarts, 16 de juny del 2015

Josep Maria Bartomeu compleix el seu compromís


Acabades les tres competicions en les que el Barça estava immers, la Junta presidida per Bartomeu presenta la dimissió.


Les eleccions a la presidència del F. C. Barcelona seran el 18 de juliol


Tal com s’havia compromès, Josep Maria Bartomeu ha presentat la seva dimissió com a president del Barça. Va ser la mes de gener quan Josep Maria Bartomeu va anunciar que convocaria eleccions a l’acabar la temporada, cedint a les pressions d’una bona part de la massa social del Club, que li reclamava que hauria de passar per les urnes per poder tenir una legitimitat democràtica que no li era reconeguda. Recordem que Josep Maria Bartomeu va accedir a la presidència del Barça, després de la dimissió del nefast Sandro Rosell, sense que s’hagués celebrat cap procés electoral. El seu accés a la presidència del Club era del tot legal, però estava mancat de legitimitat democràtica o si es prefereix no havia estat referendat per la massa social del club.

Des que Josep Maria Bartomeu va anunciar que convocaria eleccions, la seva actuació al front del Club va millorar notablement. Segurament el fet de voler repetir mandat el va portar a actuar d’una manera ben diferent a com ho havia vingut fent des que Sandro Rosell va abandonar la nau abans d’hora. Va deixar que els protagonisme es situés al camp i no a la llotja, i va començar a presidir el Club de cara a tota la massa social i no només a una part d’ella. També va deixar de banda els conflictes judicials i més enllà dels que ja hi havia, tampoc en va encetar cap de nou. Les últimes setmanes a la presidència del Barça han estat positives per l’entitat, atès que ha lligat la continuïtat de jugadors com Busquets, Jordi Alba o Alves, ha contractat un nou futbolista pel primer equip com Aleix Vidal, i ha aconseguit la continuïtat de Luís Enrique, el qual ha ampliat un any més el seu contracte. Gestions doncs totes elles positives pels interessos del Futbol Club Barcelona.

En escrits anteriors jo havia criticat amb duresa a Josep Maria Bartomeu per la manca de lideratge que demostrava en les seves actuacions quan semblava que seguia al peu de la lletra les instruccions que rebia de Rosell que donava tota la impressió de ser l’autèntic president a l’ombra, però quan el Sr. Bartomeu s’ha vist alliberat de totes aquestes dependències, quan ha pogut ser ell mateix, ha demostrat els seus valors i al seva capacitat i això fa que jo hagi de rectificar la meva opinió sobre aquest home.  No és la primera vegada que haig de rectificar, i de ben segur no serà la última. Tant de bo, cada una de les meves rectificacions siguin a conseqüència de qüestions beneficioses pel Club. A hores d’ara he hagut de rectificar per que Gerard Piqué s’ha recuperat pel futbol de primer nivell, després d’haver-se perdut durant pràcticament una temporada per camins gens recomanables; he hagut de rectificar també la meva opinió sobre Luís Enrique, en un moment en el que l’equip havia registrat 22 alineacions diferents en 22 partits oficials, i després que el gruix l’equip no el seguís tal com es va demostrar a Sant Sebastià. I finalment avui rectifico la meva opinió sobre Josep Maria Bartomeu per les raons exposades més amunt.

Val a dir però, que si és reelegit president del Barça Josep Maria Bartomeu s’hauria de comprometre a  retirar l’acció social de responsabilitat que es va exercir sobre Joan Laporta i al seva junta directiva. Aquella decisió de l’Assemblea de compromissaris del Barça (teledirigida per Toni Freixa com a braç executor de les decisions de Rosell) va ser l’origen de tots els conflictes judicials en que s’ha vist immers el Barça  des d’aquella data. El Sr. Bartomeu hauria d’aprovar aquesta assignatura pendent.


Ara, caldrà esperar al 18 de juliol per saber qui serà el nou president del Barça. Quan tots els precandidats hagin anunciat les seves candidatures els socis del Barça hauran d’avaluar molt bé a qui donen el seu suport. L’elecció de Rosell, que va ser el president del Barça més votat de la història, va significar també una de les presidències més negatives de la història del Club. Esperem que els socis del Barça hagin après dels seus propis errors...      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada