diumenge, 5 de juliol del 2015

Finalment hi ha cinc candidats a la presidència del Barça


Dels  set precandidats que s’havien presentat, n’hi ha dos que no han aconseguit les signatures: Jordi Majó i Jordi Farré

Els cinc candidats a la presidència són: Josep Maria Bartomeu,  Joan Batiste,  Agustí Benedito, Toni Freixa i Joan LaportaJa s’ha desvelat qui són finalment els precandidats que opten a la presidència del Barça, després que s’acabés el termini per la presentació de les signatures.  Per passar el tall els precandidats havien d’aconseguir 2.534 signatures vàlides i els ja candidats a les eleccions han obtingut les signatures que tot seguit s’indiquen:

Josep Maria Bartomeu: 9.903 signatures
Joan Laporta: 4.807 signatures
Agustí Benedito: 3.834 signatures
Toni Freixa: 3.289 signatures
Joan Batiste: 2.754 signatures

Ara caldrà validar les signatures de cada candidat i comprovar que realment superen les que s’establien com a necessàries. Una vegada confirmats, el dia 9 de juliol començarà la campanya electoral pròpiament dita i el dia 17 serà jornada de reflexió per finalment el 18 de juliol votar segons les preferències de cada soci.

Voldria  fer des d’aquest blog, tres peticions als protagonistes d’aquesta gran festa de la democràcia que haurien de ser les eleccions a la presidència del FC Barcelona.  Una petició als periodistes esportius, l’altre als candidats, i una tercera als socis del FC Barcelona.

Als periodistes esportius els haig de demanar una mica més d’ètica professional. Aquests dies que ha durat la “caça i captura” de signatures, he llegit i escoltat a diferents periodistes clarament orientats vers determinat candidat, desqualificant a persones amb arguments ridículs. Això és joc brut, i els primers que no l’haurien de practicar són aquells que fan públiques les seves opinions personals sabent que influiran en una determinada massa de socis del Barça. És evident que els periodistes poden opinar, però quan la seva opinió és deriva d’algun interès “extra”, és ètic  no embrutar pe embrutar

En aquests sentit, ara han aparegut gent amb un sentit de la moral, que em sembla més aviat dubtós. Estar en contra de “Quatar Airways” i en canvi estar a favor de “Betandwin” són posicions difícils de justificar. Estar en contra d’una companyia aèria d’un país àrab, i en canvi estar a favor dels negocis amb Uzbekistan em sembla  d’una manca de rigor que demostra que els que així ho fan, tenen altres “interessos” a defensar

La segona petició l’haig de fer als candidats. Seria molt necessari per la bona imatge del Club que no hi hagi guerra bruta entre els candidats. No a la compra de periodistes, no a apropiar-se dels èxits dels altres (vaig sentir com Laporta intentava fer seu l’èxit d’aquesta temporada), no a posar traves a la gestió del Club. Em costa entendre les crítiques a una Junta gestora, que ha de procurar que el Club segueixi el mateix ritme que seguiria sinó hi haguessin eleccions, i més en el moment àlgid de la planificació de la temporada quan tots els equips s’estan reforçant i de quina manera. Prou de pensar en beneficis personals, i més pensar en els interessos del FC Barcelona. Si Luís Enrique ha demanat Arda Turan i el Club el pot fitxar, doncs que el fitxi ja.

I finalment una tercera petició als socis del Barça. Que no es deixin enlluernar, que aquells  del “que n’aprenguin” van acabar com el rosari de l’aurora, que segones parts mai foren bones, que la beguda, els cigars i altres “bagatel·les” qui las vulgui, que se les pagui. Vull demanar al soci que tingui seny, i que tingui present que les promeses de futur s’han de contraposar amb la realitat del passat, mocions de censura incloses.


Que el que passi sigui el millor pel futur del Barça; aquest és el meu desig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada