dijous, 9 d’octubre del 2014

Toni Freixa Kaputt!!!


Bartomeu li retira la confiança


Freixa podria ser un dels assessors de Rosell, en els contractes sembla que fraudulents de Neymar



En la seva reunió ordinària d’aquest dilluns la Junta directiva del Barça va acordar entre altres temes cessar a Toni Freixa com a secretari de la Junta. Recordem que després de la dimissió de Sandro Rosell, hi va haver una remodelació de la Junta, en la qual Josep Maria Bartomeu va assumir la presidència i en la que entre altres canvis es va cessar a Toni Freixa com a portaveu de la Junta Directiva, deixant-lo exclusivament com a secretari de la Junta sense funcions en el camp de la comunicació. En aquest àmbit va ser substituït per Manel Arroyo. Ara, uns mesos més tard, el president interí Bartomeu ha anat un pas més enllà i ha cessat també a Toni Freixa com a secretari de la Junta, càrrec pel que s’ha nomenat al Sr. Jordi Moix. 

Toni Freixa és un personatge tèrbol. Sembla que les filtracions als mitjans del que succeïa a la Junta del Barça s’han atribuït a aquest advocat, amb bon discurs però amb molt mala imatge, que parla sovint menyspreant als seus interlocutors als que considera amb capacitats molt inferiors a les seves. Toni Freixa va arribar a la Junta del Barça de la ma de Sandro Rosell. Diuen que abans que guanyessin les eleccions, des del despatx professional de Freixa es preparaven totes les estratègies per intentar tombar la Junta de Joan Laporta: la moció de censura, denúncies varies contra el president etc. Sigui com sigui, el que si que sembla cert és que Toni Freixa és un dels principals culpables de la marxa de Pep Guardiola del Barça, i de les últimes desavinences sorgides amb Johan Cruyff sobre la seva presidència honorària del FC Barcelona .

Amb el cas de Guardiola sembla ser que Rosell sentia una mena de gelosia malaltissa contra Guardiola per què aquest era molt més estimat pels seguidors blaugranes que no pas el propi Rosell, i aquest tenis una obstinació absoluta en assumir tot el protagonisme com president del Barça, sense que ningú li fes ombra de cap mena. Freixa va ser la ma dreta de Rosell en aquest intent de desestabilitzar Guardiola i acabar aconseguint que aquest prengués la decisió de deixar el Club. Sembla que ser que el silenci sospitós del la directiva blaugrana front els constants atacs que el Barça sofria  per part de Mourinho i de la “central lechera” madrilenya, i que va obligar a Guardiola a fer aquell sonat discurs del “puto amo” en la vigília d’un enfrontament amb el Madrid en la Champions, van ser la gota que va fer vessar el got de la paciència de Guardiola al constatar com la directiva els deixava sol en la defensa dels interessos i de la imatge del Barça. Aquells silencis, aquell deixar que Guardiola es cremés, sembla que van ser tramats per Freixa amb l’aprovació del llavors president Rosell.Tots recordem aquelles paraules tant desafortunades de Freixa: "Tito supera en tot a Guardiola"… prou clar no? 

Per altre banda, les aportacions professionals de Freixa al Barça tampoc semblen precisament brillants. Com a persona del tot propera a Sandro Rosell, segur que coneixia els contractes amb Neymar, el seu pare i tota la parentela. No el va prevenir de que allò era una frau a la hisenda pública? Com va saber el soci Jordi Cases que aquells contracte eren fraudulents? Qui li va passar la informació? I què dir del tema FIFA? Les peticions d’informació d’aquests organisme que regula el futbol mundial  sobre determinats contractes de jugadors juvenils menors de 16 anys el Sr. Freixa les coneixia sen dubte. Va se ell qui va decidir no fer cap cas a aquest organisme, passar d’ells i continuar saltant-se la normativa quan els convingués?

No puc respondre a aquests interrogants que omplen d’ombres el pas d’aquest personatge sinistre per la Junta Directiva del Barça, però si que puc treure algunes conclusions dels valors morals de la persona. El Sr. Toni Freixa era portaveu de la Junta Directiva i va ser cessat; ho va acceptar sense dir res, per que el seu objectiu era per damunt de tot mantenir la cadira. Ara haestat cessat com a secretari de la Junta i s’ha convertit en l’únic membre de la directiva blaugrana que no és responsable de cap àrea del Club. De tota la Junta directiva, l’únic que no és res més que vocal de la junta és ell. Amb quina finalitat és manté en aquests posició després d’haver estat humiliat públicament d’aquesta manera? Per què no ha dimitit com a membre de la directiva? Quins obscurs interessos el mantenen en una Junta que no ces fia d’ell i que li ha retirat d’una manera clara la confiança?


El Sr. Freixa hauria de saber que encara que sembli que ell no la coneix, o que no forma part del seu ric vocabulari, hi ha una paraula que es diu “dignitat”     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada