diumenge, 12 d’octubre del 2014

La Junta Directiva del Barça forçada a fer marxa enrere


El Club s’adhereix al Pacte Nacional pel Dret a Decidir

Qatar podria deixar de ser l’sponsor principal de l’entitat blaugrana 


Dies enrere denunciava en aquest blog, que la directiva blaugrana que presideix Josep Maria Bartomeu, l’home de palla de Rosell, estava marejant la perdiu, negant-se a adherir-se formalment al Pacte Nacional pel Dret a Decidir posant mil i una excuses per tal de no fer-ho. Aquesta postura de la directiva finalment ha hagut de modificar-se atès que un grup de socis volia portar l’assumpte a la propera assemblea del Club, i estaven recollint signatures per tal que aquesta qüestió fos inclosa en l’ordre del dia de la dita assemblea. En un comunicat oficial el Club reconeix que s'ha dirigit per escrit al coordinador del Pacte Nacional pel dret a Decidir, comunicant-li formalment l'adhesió del Club al Pacte. 

D’aquesta manera la Junta desactiva aquests moviment d’un col·lectiu de socis, que sens dubte hauria malmès la imatge d’una directiva que va a la deriva i que no ha estat legitimada per les urnes. Tanmateix, des del Coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir Joan Rigol, la decisió del Barça d’adherir-s’hi ha estat molt ben rebuda, pel que el Barça significa per Catalunya. L’entitat de caràcter social més important de Catalunya, i la que té una imatge internacional més reconeguda aporta consistència i envergadura a aquest Pacte Nacional.

La pregunta és: i aquest canvi d’actitud es deu exclusivament a la pressió d’aquest grup de socis? I la resposta és no; rotundament no. Al meu entendre hi ha dues raons que justifiquen aquest canvi d’actitud a banda de la pressió d’una part de la massa social del Club.  Per un costat sembla que el Barça ha arribat a alguna mena d’acord judicial amb el problema del contracte de Neymar, pel qual el Club acceptaria haver comés algunes errades. Si això és així, segurament els temors a que la justícia pogués ser més agressiva amb el Barça si aquest participava donant suport al desig de voler votar dels catalans, haurien desaparegut i per tant ja podien prendre posició en el repte català sense témer represàlies judicials.

La segona raó estaria relacionada amb el procés electoral que el Club viurà a l’any 2016. Els directius actuals saben que la seva gestió és dolenta i que no compten amb el suport majoritari de la massa social. És per això que estan intentant una operació de “rentat de cara” a veure si en aquest any i mig mal comptat que queda abans no hi hagi noves eleccions, són capaços de recuperar la imatge i al confiança del soci. En aquest sentit, decisions com la d’adherir-se al Pacte Nacional pel Dret a Decidir anirien precisament en aquesta direcció.

Però hi ha també altres actituds de la directiva que fan pensar que tot plegat no és res més que una campanya de màrqueting destinada a millorar la imatge de la Junta actual de cara a les properes eleccions a la presidència del Club. Sembla que el Club s’estaria replantejant el continuar amb Qatar com a sponsor principal. Em refereixo a les manifestacions recents del directiu Javier Faus que ha dit que “Qatar té contracte fins al 30 de juny de 2016... el Barça no renúncia ni rebutja a Qatar, però no hi estem casats... el Barça obre el mercat i hem contractat als millors professionals per que ens assessorin a trobar les millors opcions per la publicitat a la samarreta...”

Per tant sembla obvi que davant de dues qüestions rellevants que afecten a la imatge de la Junta directiva actual, hi ha un canvi estratègic: adhesió al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, i replantejament de Qatar com sponsor principal de l’entitat. Vet aquí el motiu de tot plegat.


L’objectiu de la Junta actual no és aconseguir el millor pel Club, sinó aconseguir perpetuar-se en el poder. Tanta por tenen de que una nova directiva aixequi la catifa?  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada