dissabte, 28 d’abril del 2018

Andrés Iniesta deixa el Barça després de 22 anys al Club


Iniesta és un futbolista que ha triomfat per la seva gran habilitat pel joc del futbol, però per sobre de la seva excel·lència tècnica hi ha la seva extraordinària qualitat humana. 



El jugador manxec deixa el Barça en un moment de plenitud esportiva i humana. A partir d’ara, a nivell físic i tècnic li resultaria molt difícil poder mantenir el seu alt nivell de prestacions.



Andrés Iniesta va arribar a Barcelona a l’any 1996 amb 12 anys. Els primers anys de la seva estada entre nosaltres van ser complicats per a ell, vivint a la Masia lluny de la seva família. Una situació dura que hauria fet abandonar a més d’un i que ell va aguantar perquè en la seva ment només hi havia una idea: triomfar en el Barça.

A la Masia Iniesta va anar creixent com a futbolista i com a persona, i finalment a l’any 2002, Louis Van Gaal, que era en aquells moments l’entrenador del primer equip, el va fer debutar en un partit de la Champions al camp del Bruges. És un record inesborrable en la memòria d’Andrés Iniesta atès que va representar la culminació dels seus somnis i la constatació que tots els sacrificis que havia fet havien valgut la pena. Des d’aquell dia Iniesta va anar adquirint pes en la plantilla del primer equip, fins que amb el pas del temps es va convertir en un dels millors jugadors de la plantilla i un puntal bàsic en el joc del primer equip. 

Andrés Iniesta és un futbolista especial; amb la pilota als peus és capaç de fer uns moviments espectaculars que descol·loquen als seus rivals i aixequen un ohhh... d’admiració entre el públic. Aquesta capacitat tècnica junt amb la seva personalitat senzilla i gens arrogant l’han convertit en un dels pocs jugadors que ha estat aplaudit en la majoria de camps dels equips rivals amb els que el Barça s’ha anat enfrontant amb Andrés Iniesta com a jugador emblemàtic del Club. Un jugador que s’ha merescut guanyar la pilota d’or i que no ho ha aconseguit per que el futbol està ple d’interessos obscurs que sempre perjudiquen a les bones persones i afavoreixen als interessos mafiosos d’algunes entitats esportives i d’alguns esportistes. La pròpia entitat que atorga el trofeu de la pilota d’or, France Football, ha demanat públicament excuses a Andrés Iniesta per no haver-li atorgat mai un trofeu que mereix amb escreix.                 

Com a jugador del Barça Andrés Iniesta ha viscut molts moments extraordinaris en els que ha estat protagonista i ha fet gols decisius. Tanmateix sempre recordarem el gol de Stanford Bridge contra el Chelsea l’any 2009, que va permetre la classificació del Barça per la final de la Champions d’aquell any. Va ser un gol fet en els últims minuts del partit quan el Barça ja deia pràcticament adéu a la competició atès que fins el  moment del gol d’Iniesta era l’equip britànic qui estava classificat per la final de la Champions. A nivell de selecció espanyola també té un gol històric, el de la final del campionat del món de Sudàfrica de l’any 2010, que va servir per donar la victòria a Espanya contra Holanda per 1-0.

El dia del seu debut a Bruges amb el primer equip del Barça 
Però més enllà dels mèrits esportius, que són molts, Iniesta aporta una qualitat humana especial. És un pare de família excel·lent, perfectament integrat a Catalunya, que parla correctament el català, casat amb una catalana, i un home que malgrat els seus èxits esportius no li han pujat els fums al cap. Quants futbolistes menys valuosos que ell, amb menys crèdit esportiu que ell, van per la vida mirant als altres per sobre de l’espatlla. Iniesta és una persona de valors que sap l’esforç que li ha costat arribar on és, i que ha escollit marxar del Barça quan encara està a un nivell molt elevat de prestacions esportives. Podria haver allargat la seva vida professional en un club d’elit com és el Barça, però el seu rendiment hauria anat davallant amb el pas del temps, i ell ha triat marxar abans de veure com les seves prestacions anaven disminuint. És un altre mostra de la maduresa d’Iniesta com a futbolista i com a persona.

Iniesta se’n va, se suposa que al futbol xinés de qui ha rebut segons diuen una oferta econòmica d’aquelles a les que no es pot dir que no. No només per la quantia econòmica del contracte, sinó perquè segons diuen els xinesos es comprometen a comprar una quantitat important d’ampolles de vi de la Bodega que Iniesta té a Fuentealbilla, el seu poble natal, fet que li permetrà obrir les portes del mercat asiàtic als vins de la bodega Iniesta. El món dels vins és una de les grans passions d’Andrés Iniesta.

Després de tot el que Iniesta ha donat al Barça, els barcelonistes només podem que desitjar-li tot el millor en aquesta nova etapa que el jugador vol obrir a la seva vida. Andrés Iniesta: Grácias por todo lo que nos has dado deportiva y humanamente... y mucha suerte; nos tienes aquí para siempre...

Només un però, vaig trobar a faltar en el teu comiat, un "adéu". Ens el mereixíem Andrés...








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada