dissabte, 2 de maig del 2015

El Barça posa la directa, després d’una primera volta amb excessius dubtes


Guanyant els 7 partits que resten per acabar la temporada, el Barça guanyaria Lliga, Copa i Champions.
 

El millor Messi: golejador i assistent.


Luís Enrique ha continuat sent fidel als seus principis futbolístics, evidenciats a la Roma i al Celta de Vigo, on els dos equips van començar la temporada amb dubtes per al final, encarar les últimes jornades dels campionats respectius desplegant un molt bon nivell de futbol. A la Roma, no li va servir de massa per que el començament va ser mot i molt dolent, fet que el va allunyar de la part alta de la classificació tot i el bon final. En el Celta de Vigo hi va estar durant dos anys, i en tots dos va fer el mateix: un inici del campionat fluix, per acabar la temporada jugant un molt bon futbol. És evident que amb el Celta no podia aspirar a guanyar cap campionat però és ben cert que va aconseguir que l’equip es classifiqués a la part alta de la taula, per sobre d’equips amb més pressupost.

En la seva primera temporada al Barça, ha fet exactament el mateix, començant sembrant dubtes a l’equip i a l’afició, amb moltes rotacions, i sense conjuntar a l’equip com a conseqüència de tantes canvis en les alineacions. Una primera volta per sota de les expectatives, contraposada amb una segona volta on l’equip ha començat a ensenyar del que era capaç. La recuperació es va iniciar després de la derrota a Sant Sebastià, i partir d’aquell moment l’equip va començar a encadenar victòries, que es basaven normalment en una molt bona primera part en les que no tancaven el resultat, i tocava patir en la segona quan el rival empenyia amb força per tornar a entrar en el partit. Des de fa algunes jornades, l’equip es mostra més resolutiu en les primeres parts, i el seu joc continua sent de gran nivell en les segones, fet que ha permès que l’aficionat blaugrana hagi recuperat la confiança en el seu equip, i en el seu entrenador. 

Un del èxits de Luís Enrique a la banqueta del Barça, ha estat el nou rol de Messi en l’equip. Anys enrere, amb Martino i Vilanova a la banqueta i potser també en la última temporada de Guardiola, semblava que l’únic jugador capaç de marcar gols en el Barça fos Leo Messi. Si Messi no marcava l’equip tenia moltes dificultats per que altres davanters encertessin amb la porteria contrària. Per això els entrenadors dels equips rivals van entendre ràpidament que si eren capaços d’aturar Messi, el Barça perdia moltes possibilitats de victòria. El primer a practicar aquest plantejament  fou Mourinho quan entrenava al Madrid. Entre Pepe, Xavi Alonso, i Sergio Sánchez, intentaven aturar Messi fos com fos. Esportivament o de manera antireglamentària, però si passava la pilota, el jugador no passava, i tot això, val a dir-ho, amb la connivència de la majoria d’àrbitres del futbol espanyol. Aquesta manera de jugar va ser posada en pràctica per la resta d’equips de la lliga espanyola, cadascun a la seva manera, però tots amb la mateixa idea: aturar Messi.

Ara, Luís Enrique compta amb dos homes, Suárez i Neymar, que juntament amb l’argentí, són capaços de fer gols amb facilitat. Els entrenadors rivals, davant d’aquest nou escenari, ja no poden centrar els seus esforços en aturar a Messi, sinó que malden per aconseguir neutralitzar el potencial golejador del Barça; allò que a Madrid ni diuen la “pegada” i que es materialitza amb Messi (41 gols a la lliga) Suárez i Neymar. Aquesta realitat ha tingut a més un altre efecte positiu pel joc del Barça, i és que al jugar Messi una mica mésendarrerit, això li ha permès convertir-se en un dels màxims assistents de la Lliga espanyola. Doble guany doncs pel joc del Barça: més alternatives a l’hora de marcar gols, i més jugadors amb capacitat de fer assistències de gol.


Tot això està molt bé, però cal arrodonir-ho en aquest tram final del campionat. Queden 7 partits (3 de Lliga, 3 de Champions, i 1 de Copa del Rei) per acabar totes les competicions. Guanyant aquests 7 partits el Barça aconseguiria el triplet. Si el triplet no s’aconsegueix, el Barça té moltes possibilitats d’aconseguir dos trofeus dels 3 que estan en joc, atès que seria molt difícil que perdés més d’un partit dels 7 que li resten per jugar. A veure que passa...    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada