dissabte, 20 d’octubre del 2018

Ha de tornar Neymar?


La premsa esportiva no para de escampar rumors sobre una possible tornada del crack? BrasilerLa seva tornada seria un molt mal exemple per el món del futbol: semblaria que riure’s del Barça i de la seva afició surt de franc. Tanmateix, tota aquesta història sembla que només té una finalitat: muntar un relat que permeti al jugador fitxar per el Madrid, amb l’excusa de “al Barça no em varen voler...”   Aquests dies diferents mitjans s’han fet ressò de la possibilitat que Neymar torni al Barça després del fracàs esportiu que ha representat per el jugador la seva fugida al París Saint Germain. Segons diuen, el contracte de Neymar amb l’equip parisenc té una clàusula que estableix que a partir del segon any el jugador pot marxar on vulgui previ pagament de 220 milions d’€. 

Abans d’entrar en consideracions vull fer una primera reflexió. Coneixent el tarannà i la nul·la credibilitat tant del jugador com del seu pare, tinc el convenciment que en cap moment els ha passat pel cap tornar realment al Barça. En tot cas, el més probable és que ells mateixos estiguin fabricant l’excusa per acabar fitxant per el Madrid: “...com que al Barça no ens van voler, ens en anem al Madrid...”. Per tant, per a mi aquest, és un rumor escampat per l’entorn del jugador que només pretén muntar una excusa per acabar fitxant per el Madrid.

Tanmateix si la notícia fos certa, el retorn de Neymar el veig amb preocupació, tot i que sembla que el vestidor l’acolliria amb el braços oberts. El vestidor potser si, però l’afició, si més no alguns aficionats, el rebríem molt malament per diferents raons. La seva sortida va ser un una autèntica presa de pel a l’afició blaugrana; el teatre que el jugador i el seu pare varen muntar va ser ofensiu per al barcelonisme. Si volia marxar havia d’haver dit “me’n vaig... he trobat un lloc on em paguen més diners i me’n vaig...”en lloc d’això va estar marejant la perdiu quinze dies, quan ell i el seu pare ja havien pres la decisió de marxar. Una falta de respecte a tot el barcelonisme, que encara va ser més inacceptable  quan va decidir demandar al Barça per que no se l’hi havia abonat la prima de fitxatge. S’ha de tenir cara dura per exigir una prima per haver renovat el contracte, quan va marxar sense haver complert amb el que s’havia compromès. Vergonyós.

Per tant, la tornada de Neymar hauria d’acomplir d’entrada dues condicions: la primera demanar perdó per la manera tan barroera de marxar, i la segona retirar la demanda contra el club que va presentar als tribunals de justícia. Si de mi depengués, la tornada de Neymar hauria de ser a cost zero. És a dir la seva sortida del PSG no hauria de tenir cap cost per al FC Barcelona. I encara hi afegiria que en cap cas la seva fitxa hauria de ser superior a la que tenia quan va marxar.

Tanmateix el retorn de Neymar no seria positiu per al Barça. Tant a la Lliga francesa com al Mundial el jugador brasiler va demostrat ser un jugador que a la primera de canvi es deixa caure al terra intentant enganyar a l’àrbitre d’una manera descarada. Al Mundial les seves piscines varen resultar fins i tot ridícules. Per tant, com que els àrbitres ja el coneixen no li xiularien la majoria de faltes, fins i tot les que fossin reals, i això, sens dubte, perjudicaria els interessos del Barça que en la majoria de partits patiria arbitratges perjudicials. Neymar seria molt aviat un dels jugadors amb més targetes grogues per intentar enganyar als àrbitres, i els conflictes que generaria al Club perjudicarien fins i tot la imatge de l’entitat blaugrana.

Encara hi ha més raons per dir NO a Neymar: la seva actuació no pot servir de mirall perquè cap altre jugador entengui que amb el Barça s’hi pot jugar de la manera que els vingui en gana. El retorn de Neymar seria un molt mal exemple, i la junta directiva del Barça ho hauria de tenir en compte. 

Neymar podia haver estat un gran futbolista, d’aquelles que marquen èpoques, però el seu entorn l’ha fet malbé. Un pare massa ambiciós, uns amics que viuen a costa d’ell i el mal aconsellen, i el seu cap molt mal moblat. Tot plegat són motius més que suficients per què Neymar mai més torni al Barça. Si vol anar al Madrid, doncs allò... bon vent i barca nova...                

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada