diumenge, 13 de setembre del 2015

El Barça no pot amb la FIFA


Noves decisions d’aquest organisme perjudiquen al Club


La Junta del Barça no té cap pes a nivell internacional, i la FIFA fa el que vol, sense cap oposició per part del club blaugrana
Recordo que quan la FIFA va fer pública la sanció al Barça, consistent en quedar-se durant dos períodes de fitxatges sense poder inscriure jugadors, en un partit al Camp Nou, va aparèixer una d’aquestes pancartes gegants que habitualment paga el club d’una manera indirecte, sense responsabilitzar-se formalment de l’autoria, que deia: “La Masia no es toca…” 

Doncs resulta que les fanfarronades no serveixen de res quan es basen només en paraules, sense cap mena d’acció que faci possible que la fanfarronada sigui realitat. Dic això per que després de rebre aquella sanció, el Barça no ha fet absolutament res per millorar les seves relacions amb la FIFA i continua rebent cada dia nous càstigs sense cap reacció del Club, ni pública ni privada. I mentre tant, allò que no es tocava, La Masia, està sot mesa cada dia a nous atacs de la FIFA, i el Club queda en evidència a nivell internacional.

Les eleccions a la presidència del Barça ens han portat una nova Junta directiva, però ens han deixat la mateixa incapacitat que ve ja de la Junta anterior, de no tenir el més mínim pes en el si d’aquestes institucions que governen (bé o malament) el futbol internacional. El Barça continua sent “ningú” en els despatxos de les més altes instàncies esportives.  La Junta del Barça està integrada per persones que no saben i no poden, ni tenen categoria ni prestigi personal, per parar els peus a la FIFA.

Des que la sanció de la FIFA va ser coneguda, les actuacions d’aquesta entitat reguladora del futbol mundial no han parat de perjudicar al Barça. En posaré alguns exemples:

Quan el Barça va fitxar Turan i Vidal, tot i saber que no els podia inscriure, va preguntar a la FIFA si podien jugar partits amistosos, i la resposta fou NO. Els jugadors no podien participar fins al mes de gener del 2016 en cap partit oficial o amistós en el que s’hi aixequés un acta arbitral.

Ara s’ha sabut que la FIFA ha exigit que es donés de baixa a uns quants jugadors menors d’edat de la Masia, els quals ni poden entrenar-se ni poden viure en les instal·lacions del Barça, ni tan sols poden acudir a l’escola per seguir els seus estudis bàsics, i que el Barça té per a tots els nens que juguen en el futbol formatiu. Aquesta nova sanció s’afegeix a la que fa uns mesos ja va patir el Barça amb una primera tongada de jugadors menors d’edat.

Un president inepte que no té cap força a nivell
 internacional 
Com que el Club no informa correctament als seus socis de la situació exacte del conflicte, sembla que hi ha més de 10 nens que han estat donats de baixa a causa de les pressions de la FIFA que amenaça amb noves sancions al Barça sinó es compleixen les seves  decisions. El Barça ha estrenat nova Junta directiva, però manté la inoperància pròpia de l’etapa anterior i el que és pitjor, no només no han millorat les relacions amb aquest organisme regulador del futbol mundial, sinó que tot fa pensar que aquestes relacions fins i tot han empitjorat. El Barça és un pur ninot amb el que tothom s’hi atreveix, fins i tot un organisme tan tronat i desprestigiat com la FIFA, on la corrupció campa amb tota llibertat per tots els seus despatxos.


Què ha fet el Barça davant de totes aquestes agressions? Callar i claudicar, això és el que la directiva del Barça ha fet fins ara, deixant que la FIFA atropelli impunement al Club. El que si ha fet la Junta, és comprar la voluntat d’alguns periodistes esportius, que porten alguns dies escampant per les ones radiofòniques que el Barça a partir de la setmana vinent endurirà la seva actitud davant de la FIFA. Davant de tanta inoperància i de tanta mediocritat periodística i directiva, només se m’acut dir “A buenas horas mangas verdes...”        

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada