dijous, 27 de febrer del 2020

Josep Maria Bartomeu, una presidència desastrosa


Josep Maria Bartomeu hauria de dimitir immediatament si tingués un mínim de dignitat i respecte per una institució centenària com el Futbol Club Barcelona. Només Joan Gaspar ha fet tan mal al Club com Bartomeu, que està batent tots els records negatius d’un president de l’entitat blaugrana.
La desastrosa planificació esportiva, el fracàs de determinats fitxatges, la poca valentia de destituir a l’entrenador després del fracàs de Liverpool, la imatge del Club després que hagi sortit a la llum pública l’escàndol de l’empresa contractada per atacar a les xarxes socials a jugadors del club i opositors de la directiva, són alguns dels exemples que justifiquen sobradament que al Sr. Bartomeu se li exigeixi la dimissió immediata. Ni un dia més a la presidència del Club d’algú que està actuant igual que ho farien avui aquells antics gàngsters. Fora màfies de la directiva blaugrana ! 





Veiem equins són els “mèrits” del Sr. Bartomeu, adquirits només en aquesta última temporada, deixant en l’oblit fets ocorreguts en temporades anteriors, i que justifiquen sobradament que se’n vagi a casa:

Primer error: una pretemporada del primer equip “en alçada”... l’alçada dels avions vull dir, atès que els jugadors es van passar la pretemporada volant al Japó, tornant a Barcelona, d’aquí se’n van anar als EEUU, per acabar de nou a casa. Tot un fracàs que ha comportat una plaga de lesions i una preparació física deficient. Segur que “les gires” varen proporcionar molts diners, però el resultat esportiu ha estat nefast.

Segon error: substituir l’entrenador a meitat de temporada. Després del desastre de Liverpool, era el moment de propiciar un canvi a la banqueta; mantenir Valverde per destituir-lo a mitja temporada demostra una falta absoluta de criteri a l’hora d’avaluar si Valverde era o no, la persona responsable del primer equip. Ara, a mitja temporada, tots els entrenadors bons tenen equip, i t’has de quedar amb els que estan a casa per que s’han quedat sense feina. El nou entrenador elegit, independentment de ser o no un bon entrenador, s’ha trobat u equip fet, sense possibilitat d’incidir en la seva manera de jugar atès que cada setmana s’han d’afrontar dos nous compromisos esportius. Malament ho tindrà Quique Setién per poder transmetre als seus jugadors l’estil de joc que li agradaria que practiquessin. 

Tercer error: una política de fitxatges erràtica i sense cap mena de planificació. A mitja temporada l’equip s’ha quedat a causa de les lesions, i d’alguns traspassos i cessions,  sense que hi hagi recanvis de garanties al darrere. Per altre banda els serveis mèdics del Barça no estan massa encertats des del punt de vista de la prevenció de lesions dels futbolistes o del bàsquet, per no centrar-ho tot només en el futbol. Els fitxatges de Todibo, Wagué, o Junior Firpo són només exemples (n’hi ha més) per demostrar com s’han malbaratat els diners del club comprant futbolistes que no donen la talla per jugar al Barça.

Quart error: confiar en una direcció esportiva sense experiència amb un dèficit de planificació mot important que ha deixat l’equip sota mínims a mitja temporada, just quan comença la fase definitiva de a “Champions” i es juguen els partits claus de la Lliga. De la Copa ja no cal parlar-ne: l’equip ha quedat eliminat, conseqüència també d’aquesta planificació tan dolenta.

Cinquè i definitiu error: contractar els serveis d’una empresa d’imatge amb l’objectiu de desprestigiar a través de les xarxes socials a jugadors, companys de directiva, opositors a la presidència del Club i futurs candidats a unes eleccions que sens dubte no tardaran. Aquesta contractació a banda de ser mafiosa i pròpia de males persones, és fraudulenta, atès que fraccionava el cost en factures inferiors a 200.000€ evitant-se així el control de la Junta directiva per la seva aprovació.

Al respecte vull denunciar la indecència de molts programes esportius de ràdio de Catalunya, que han intentat blanquejar aquesta actuació lamentable del president Bartomeu. És una vergonya per a l’entitat barcelonista, que a més de tenir màfies informàtiques a sou, també tongui pseudo-periodistes de capçalera, disposats a vendre els seus principis per vagi a saber quina prebenda. Una vergonya que això passi al segle XXI.

I després alguns van parlant dels valors del Barça... quina pena... Sr. Josep Maria Bartomeu, l’ètica més elemental, la dignitat, la decència i la vergonya exigeixen la seva dimissió immediata. Vostè ha convertit Can Barça en la Cosa Nostra. Marxi !                           

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada