diumenge, 22 de setembre del 2019

Valverde no es menjarà els torrons



Ernesto Valverde és un  bon entrenador, però li manca caràcter. Mai havia de deixar que el president imposés el seu criteri




En quatre partits fora de casa, el Barça només ha marcat 2 gols (els dos contra Osasuna), i en els altres tres, el bagatge ofensiu blaugrana ha esta nul.



Ernesto Valverde és un bon entrenador; una mica conservador, però bon entrenador. El seu problema per dirigir al Barça és que és massa bona persona. De cap de les maneres hauria d’haver acceptat que li portessin a un futbolista com Griezmann. Un bon futbolista però gens treballador. És d’aquells que necessita que l’equip treballi per a ell, però a ell això de treballar no li agrada en excés. Valverde sabia que Griezmann no era el jugador que el Barça necessitava, però davant la insistència de Bartomeu en portar-lo, malgrat el menyspreu que el francès va fer a l’afició del Barça ara fa un any, va cedir i va acceptar que li portessin a un futbolista que ningú sap a que juga des que ha debutat en el Barça. Una gran errada de Ernesto Valverde perquè Griezmann no aporta res al joc del Barça.

Un altre factor en el que ha fallat Valverde és en acceptar la pretemporada que s’ha planificat aquest anys per el primer equip. Sense temps a entrenar, sense temps a integrar futbolistes importants com de Jong, el Barça va emprendre un seguit de viatges de Barcelona al Japó i als Estats Units sense que l’equip agafés la forma ni es conjuntés. Va ingressar una bona suma de diners, si, però també es cert que un mes després d’iniciar la competició no tenim equip. Que un equip d’arreplegats com el Granada ens guanyi és un molt mal símptoma. el segon gran error de Valverde 

Aquest Barça és molt probable que aquest any es quedi en blanc. Valverde serà substituït si res no canvia a mitjans d’octubre, especialment si hi ha un mal resultat a Europa. El seu substitut serà un mediocre, atès que la temporada ja ha començat i tots els entrenadors bons estan col·locats. Per tant ens vindrà algun personatge amb passat però amb gens de present i encara menys de futur. Una mena de Tata Martino que vindrà a tapar forats i a jugar al passa com puguis. I encara sort si Bartomeu no ens porta a Mourinho: ja seria excessiu.  

El Barça necessita endegar una nova època, la del post-Messi, amb un nou president, un  nou entrenador amb temps per davant per construir un equip guanyador i un equip que com el Barça de Guardiola sigui capaç de resistir una dècada situat al cap damunt, un equip de futur en el que l’astre argentí ja no tindrà el pes que ha tingut fins ara. Un Barça nou que torni a il·lusionar a la gent. 

Per aconseguir això és necessari fer net. Fer net a la directiva però també fer net en molts càrrecs del Club que a banda  d’estar molt ben pagats no aporten res. El Barça B no és capaç d’aportar jugadors al primer equip llevat d’alguna excepció. Com és que el responsable d’estructurar al Barça B encara segueix en nòmina del Club? Són d’aquelles coses que costa entendre.I en aquest canvi de dalt a baix de les estructures del Clubcal parar atenció a la secció mèdica. Com pot ser que Messi es lesioni en el primer entrenament?. No havia passat la revisió mèdica poques hores abans?

Per altre banda el president Bartomeu ha afegit un altre greu error a la seva llarga llista de desencerts. L’intent de fitxar a Neymar ha estat un menyspreu al soci. Neymar va marxar del Barça fotent-se'n del aficionats, i interposant una demanda vergonyosa contra el Club. On és la dignitat Sr. Bartomeu? 

Neymar ha demostrat sobradament que és un nen mal criat, tot i què que ja no és tan nen. Va camí dels 28 anys i a tot estirar n’hi queden 3 o 4 al màxim nivell. Val la pena malbaratar recursos d’aquesta manera? Que se’l quedin a París o que se’n vagi al Madrid; m’és igual, però el Barça del futur no es pot configurar amb aquesta mena de personatges.


Són masses errors Sr. Bartomeu; marxi cap a casa; faci’ns aquest favor; l’afició li ho agrairà.    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada