dissabte, 6 de juliol del 2019

Un Barça molt irregular tanca la temporada deixant molt mal gust de boca als seus seguidors



Després de la vergonyant derrota a Londres contra el Liverpool (4-0) que ens va deixar fora d’Europa, va venir un altre derrota a Sevilla contar el València (2-0) en la final de Copa



S'ha posat punt i final a una temporada plena de contradiccions i entre elles la decisió de la directiva que encapçala Josep Maria Bartomeu decideix acceptant la continuïtat de l’entrenador Valverde; tot plegat demostra la deriva sense rumb, pretenent uns fitxatges que el soci no acaba de veure positivament



La final de Copa disputada a Sevilla va posar punt i final a una temporada molt irregular. Després de guanyar amb claredat la Lliga, el Barça va caure d’una manera humiliant  al camp del Liverpool a la semifinal tornada de la Champions, fet que va significar  la repetició del que havia passat un any enrere a Roma. Dues vegades s’ha caigut amb la mateixa pedra. Uns dies més tard l’equip, destrossat anímicament pel revés londinenc, va jugar la final de Copa al camp del Betis a Sevilla i va ser derrotat per un València que sense ser res de l’altre món en va tenir prou aprofitant la baixa moral dels blaugranes. Un mes de maig que havia començat molt bé amb al victòria a la Lliga va acabar amb dues derrotes de les que fan mal.

Aquesta irregularitat en el tram final de la temporada ha estat decebedora per l’afició que en el termini de 15 dies ha vist com d’aspirar al triplet, ens hem hagut d’acontentar amb el títol de Lliga. En un primer moment semblava que la Junta presidida per Josep Maria Bartomeu cessaria a l’entrenador, però en una decisió molt rara per inesperada es va decidir la continuïtat Ernesto Valverde que curiosament havia estat renovat uns mesos abans del desastre.

Per fer oblidar el mal tràngol a l’afició, el Barça va anunciar el fitxatge de De Jong, procedent de l’Ajax d’Amsterdam, i es va començar a especular amb la possibilitat que es fitxés, aquest anys si, a Antoine Griezmann que havia anunciat que a final de temporada deixaria l’Atlético de Madrid, i que tornés Neymar. Aquest rumor sobre la tronada del brasiler ja havia començat a sentir-se feia setmanes, però des de les derrotes finals del Barça el rumor sobre la seva tornada va anar guanyant força, i no està clar quina seria la reacció dels socis si aquest retorn es produís. Tots recordem com el brasiler va sortir del Barça ara fa dos anys, la demanda que té interposada contra el Club, el seu caràcter i estil de vida poc recomanables, i una manera de jugar que en ocasions és innecessàriament conflictiva. Tot i això, no se li pot negar la seva classe futbolística.    

Amb la mateixa voluntat d’intentar apaivagar el disgust dels seguidors blaugranes i poder il·lusionar-los de nou, es va començar a parlar també de la incorporació del central de l’Ajax holandès, de Ligt. Aquest últim fitxatge sembla que no serà realitat atès que el jugador té peu i mig a la Juventus de Turin. Els negociadors de la Vecchia Signora, han estat molt més hàbils a l’hora de convèncer al jugador per incorporar-se a l’equip torinès que esta construint un conjunt molt sòlid per la temporada vinent al voltant de Cristiano Ronaldo.

Tanmateix la desorientació de la Junta directiva és evident; en el seu sí continua havent-hi dimissions, i sembla que també hi ha divisions pel que fa a la valoració que alguns membres de la Junta fan de la parcel·la tècnica encarregada dels fitxatges. Josep Maria Bartomeu està demostrant que la presidència del Barça li ve molt gran, massa... Resulta molt difícil d’entendre que una entitat tan gran com el Barça no tingui una estructura professionalitzada per la gestió dels fitxatges i vendes de jugadors, i no només en el futbol; el bàsquet, el handbol o el futbol sala són exemples molt clars dels errors que s’han fet fitxant jugadors. Com és que Coutinho, que és el jugador més car que mai ha comprat el Barça, no dona el rendiment que s’esperava d’ell? Qui és el responsable/s del seu fitxatge? Aquests personatges encara continuen al Club?

Uns interrogants que demostren la falta de professionalitat en la presa de decisions esportives, i aquesta falla organitzativa és responsabilitat d’un president que no sap on va. És intolerable en qualsevol organització que qui ha comés errors molt grans continuï exercint responsabilitats a l’organització. Per tant, com a mínim qui va decidir que calia incorporar Coutinho hauria d’haver marxat a casa. Prou d’amiguismes i més professionalitat, sinó l’any vinent tornarem al camí de les decepcions com aquests dos darrers anys.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada