dimecres, 5 d’abril del 2017

Un àrbitre a mida del Real Madrid farà de jutge en el clàssic del Bernabeu

El canari Hernández Hernández, no va donar validesa a un gol claríssim del Barça al camp del Betis, i tampoc va xiular un penal clamorós comés sobre Neymar

L’arbitratge espanyol continua dominat per la llotja del Bernabeu i els interessos obscurs (o no tan obscurs) de Florentino PérezJa es coneix el nom de l’àrbitre que dirigirà el partit entre el Reial Madrid i el Barça que es jugarà al Bernabeu el proper 23 d’abril a tres quarts de nou del vespre. L’escollit per la màfia futbolística espanyola és l’àrbitre canari Alejandro José Hernández Hernández, d’infaust record pels barcelonistes després de l’atracament esportiu que el Barça va patir al camp del Betis quan aquest àrbitre va anular un gol deJordi Alba, que havia entrat més de dos pams dins de la porteria local; tampoc va assenyalar un clar penal comés sobre Neymar. Va ser doncs el protagonista negatiu del partir i el responsable de la pèrdua de dos punts per part del Barça.

Ara, com a premi per haver perjudicat greument al Barça, i per tant haver acumulat mèrits suficients, els estaments esportius espanyols li acaben d’atorgar la responsabilitat de dirigir el partit del Bernabeu, on queda clar que, independentment del que passi jugant a futbol, el Barça té prohibit guanyar. I com que en aquest cas el Tribunal Constitucional, de moment, encara no pot intervenir, la màfia esportiva espanyola actua per terra, mar i aire fent que un àrbitre inepte sigui el jutge d’un partit que ja té un guió preestablert: el Madrid ha de guanyar com sigui.

Es fa molt difícil d’entendre que després que Hernández Hernández hagi demostrat per activa i per passiva la seva manca idoneïtat per arbitrar partits del Barça, i hagi evidenciat la seva parcialitat contra els interessos blaugranes, ara sigui designat per assumir aquesta responsabilitat. Quan els organismes estatals que controlen el futbol es decideixen a fer aquesta mena de designacions tan polèmiques i tan inoportunes, és que ja han decidit que aquest any qui ha de guanyar la Lliga és el Madrid. I per aconseguir aquest objectiu no s’estan de res.

També resulta molt sospitós que a l’Estat espanyol ni es parli del vídeo arbitratge. Mica en mica els diferents països de la FIFA estan introduint les tècniques del vídeo arbitratge en el futbol per evitar escàndols com el que Hernández Hernández va protagonitzar a Sevilla en el partit Betis-Barça. Per no anar més lluny, la selecció espanyola de futbol es va veure afavorida fa ben poc, per l’aplicació de la tecnologia en l’arbitratge en el seu últim partit amistós disputat contra la selecció francesa a París.

Aquest personatge sinistre és un dels culpables de que 
la tecnologia no s'incorpori a l'arbitratge espanyol 
Per quina raó a Espanya ni es parla d’incorporar aquestes tecnologies al món de l’arbitratge? La resposta és ben senzilla: si l’arbitratge es converteix en quelcom seriós, lluny dels errors humans i dels no tan humans, com s’ho farà el Madrid per continuar guanyant trofeus a Espanya? De que li servirà a Florentino la seva llotja si ja no pot comprar favors arbitrals? La última Champions guanyada pel Madrid ho va ser amb un gol en fora de joc de Sergio Ramos. Avui, aquell gol ja no hauria pujat al marcador, perquè la FIFA ja aplica el VAR a l’arbitratge. Estem doncs davant d’un canvi de cicle important en el món de l’arbitratge, atès que alguns equips, i entre ells el Madrid, ja no podran dedicar-se a comprar favors arbitrals, perquè les decisions dels àrbitres ja no seran “tot poderoses” i estaran subjectes a l’objectivitat d’uns sistemes tecnològics que deixaran en evidència als tramposos. 

Per això a Espanya no s’apliquen aquestes tecnologies, perquè els tramposos tenen por a perdre els beneficis esportius injustament guanyats aconseguits fins ara. Aquesta és l’autèntica raó que l’arbitratge espanyol, a més de ser dolent, continuï ancorat al segle XX, i manipulat escandalosament per les màfies lligades als poders polítics i econòmics.


Mentre la tecnologia no entri de ple en l’arbitratge espanyol continuarem tenint Hernández Hernández o similars arbitrant els clàssics, i tots els partits importants que Barça i Madrid hagin de disputar. En el cas del Barça per perjudicar-lo, i en el cas del Madrid per regalar-li títols que en el camp són incapaços de guanyar.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada