dijous, 30 de març de 2017

Piqué parla clar, com sempre...


En aquesta ocasió la directiva del Barça recolza les paraules del seu capità


Florentino Pèrez, fa el ridícul, insistint en uns “valors” de l’entitat madridista que no existeixen ni en la seva imaginació.Aquest és un dels "valors" del Real Madrid
En més d’una ocasió he criticat des d’aquest blog a Gerard Piqué per les seves sortides de to, fonamentalment quan va embogir per participar en campionats de pòquer, o quan va ser multat per la guàrdia urbana de Barcelona per estacionar el cotxe malament i va tenir una reacció de nen malcriat. De fet, aquesta etapa crítica de la vida de Piqué va coincidir també amb una mala temporada futbolística on la qualitat del seu joc va davallar considerablement.

Salvada aquella època, la veritat és que Gerard Piqué ha estat un jugador molt valuós pel Barça, però a banda d’això s’ha distingit també pel seu lideratge en el vestidor, i sobre tot per suplir a la Junta directiva del Club que ha callat davant de certes situacions esportives, i en canvi Gerard Piqué ha estat la veu que ha denunciat comportaments irregulars tant dels estaments futbolístics com de l’arbitratge espanyol. Resulta curiós observar com la Junta directiva no donava suport al jugador quan aquest denunciava favors arbitrals al Madrid. Un símptoma clar de que els membres de la Junta són persones que prefereixen duu el cap cot del servilisme, a enfrontar-se públicament a una situació que cal denunciar per inacceptable.

Val a  dir però, que en aquesta ocasió ha estat diferent i per fi la Junta directiva del Club ha donat suport a la enèsima denúncia del futbolista contra les arbitrarietats dels estaments esportius, però també judicials i polítics espanyols que actuen passant-se la Justícia per l’arc del triomf. En aquesta ocasió Piqué, una vegada acabat el partit de futbol entre les seleccions de França i Espanya, va dir, a preguntes d’un periodista dues veritats com a punys. La primera relativa al fet que el sistema electrònic de seguiment (VAR) de les jugades conflictives emprades per la UEFA en aquest partit, va afavorir els interessos de la selecció espanyola atès que els àrbitres havien anul·lat un gol legal dels espanyols i no havien concedit un penal que ho era. En ser preguntat sobre aquest fet, Piqué va respondre amb un tot irònic “és normal... jugàvem de blanc...” en referència al fet que la selecciona espanyola jugava de blanc com el Madrid, i al·ludint a que les decisions arbitrals sempre juguen a favor del Madrid, tal com va succeir en la final de la Champions passada, en la que el Madrid es va anotar un gol amb un fora de joc clamorós de Sergio Sánchez.

Un altre dels valors del madridisme
La segona veritat de Piqué feia referència als falsos valors del Madrid, i als tripijocs i  a les tupinades de tot tipus que es practiquen a la llotja del Bernabeu. En concret, Piqué va al·ludir a l’advocada de l’Estat, Marta Silva, exmembre de la Junta directiva del Madrid, assistent assídua a la llotja del Bernabeu, i de qui s’assegura que no fa masses setmanes va baixar als vestidors del Madrid per demanar una pilota pels seus fills signada per Cristiano Ronaldo. Aquesta advocada de l’Estat, filla del ministre franquista Federico Silva Muñoz, estaria al darrere de les imputacions del futbolistes Messi i Neymar per fraus fiscals, i sembla que també estaria relacionada amb la no imputació (fins el moment) del jugador madridista Cristiano Ronaldo, que com és sabut hauria defraudat a Hisenda més de 150 milions d’€. Tot un escàndol del que se suposa que algun dia, algú haurà de donar explicacions.


Com deia més amunt, en aquesta ocasió la directiva blaugrana ha recolzat al seu jugador, i el club ha fet pública una nota en la que s’assegura que en cap cas el jugador Piqué ha faltat a la veritat. També ha transcendit que els serveis jurídics del Madrid varen estar estudiant ahir, la possibilitat d’interposar una querella contra el jugador, situació que sembla que finalment ha estat desestimada. Tanmateix, Florentino Pérez el màxim responsable del Madrid, i per tant, del que succeeix a la llotja del Bernabeu, avui ha aprofitat un acte publicitari per insistir en els valors del Real Madrid. El Sr. Pérez hauria de saber que els valors del seu Madrid es posen de manifest d’una manera prou senzilla, analitzant fets, no declaracions ampul·loses. I per posar nomes un exemple, els fets ens diuen que quan el Sr. José Mourinho va posar un dit a l’ull de Tito Vilanova en un Barça-Madrid al Camp Nou, al diumenge següent a l’estadi Bernabeu es va poder veure una pancarta gegant amb el lema “Mou... tu dedo nos señala el camino”. Ningú va ordenar retirar al pancarta. Sr. Florentino, aquests són els valors del seu Madrid. Ho entén ara?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada