dijous, 8 de desembre del 2016

L’escandalós cas de frau fiscal d'alguns futbolistes del Reial Madrid


Cristiano Ronaldo hauria desviat 150 milions d´€ a les illes Verges, ocultant aquests guanys per drets d’imatge a l’Agència Tributària espanyola.


La Fiscalia i l’Agència Tributària actuen amb molta diligència en els cassos que afecten a jugadors del Barça, i en canvi semblen mirar a un altre banda quan les actuacions fraudulentes afecten als jugadors del Madrid.Des de fa uns dies ha saltat a l’opinió pública el presumpte frau comés pel jugador del Reial Madrid Cristiano Ronaldo, que hauria amagat a hisenda uns 150 milions d’€. La informació la va filtrar la web “Football Leaks” especialitzada en informar de les peculiaritats dels contractes dels esportistes d’elit amb els seus respectius  equips i en lluitar contra la corrupció en el món del futbol. Aquesta filtració va ser recollida pel diari alemany Der Spiegel i per l’espanyol El Mundo  que se’n van fer ressò.

Segons aquestes publicacions, Cristiano Ronaldo hauria desviat a un paradís fiscal 150 milions d’€ com a mínim amb al finalitat d’ocultar ingressos derivats dels seus drets d’imatge. Tot a través d’empreses fantasma, paradisos fiscals (Illes Verges), i tot un entramat d’argúcies tècniques, per emmascarar uns ingressos i reduir la seva càrrega fiscal. Algunes fonts relacionen al propi equip madridista en la configuració d’aquesta xarxa fraudulenta

Tots recordem com encara no fa ni mig any, Messi era jutjat per un frau fiscal inferior al comés per CR7. Messi va ser condemnat tot i haver depositat amb anterioritat l’import de la multa i d’haver-se posat al corrent de pagament davant d’Hisenda. El Barça va emetre una nota en defensa del seu jugador en la que deia “el club considera que el jugador, que ja va regularitzar la seva situació davant de l’Agència Tributària espanyola, no té cap tipus de responsabilitat penal en relació amb els fets objecte d’aquest procediment”

Cal recordar també que durant el judici a Messi, el fiscal del cas, l’advocat de l’Estat  Mario Maza va comparar a Messi amb un “capo criminal”. El Sr. Maza estava a les ordres del cap dels advocats de l’Estat que no era altre que la Sra. Marta Silva, filla d’un exministre franquista (Federico Silva Muñoz) i ex-directiva del reial Madrid en una junta de Florentino Pérez. Començava a insinuar-se el que al final ha acabat sent una evidència: un acarnissament judicial contra el Barça, en aquest cas amb la família Messi, però també contra el jugador Neymar que està sent investigat a instàncies de l’advocacia de l’Estat, tot i que el jutge encarregat del cas no hi veia motius per imputar al jugador brasiler. Un altre vegada la ma negra del Sr. Maza i la Sra. Silva intentant fer mal al Barça i deteriorant la seva imatge pública. També Javier Mascherano ha tingut problemes amb l’Agència Tributària espanyola, fet que corrobora la persecució en tota regla de la caverna espanyola contra el Barça i per extensió contra el procés que es viu a Catalunya. Fins i tot la caverna mediàtica espanyola va encunyar al frase “hacienda somos todos, Messi paga ya!” que ha estat celebrada  i corejada a bona part dels estadis de futbol de l’Estat espanyol.

Coincidint amb la filtració d’aquest presumpte frau, s’han desencadenat tres situacions  que de ben segur estan relacionades entre elles. D’una banda el govern espanyol ha decidit substituir a al Sra. Silva al front de l’Advocacia de l’Estat. Per altre banda el jutge Arturo Zamarriego ha fet arribar un aute als diaris El Mundo i Der Spiegel, prohibint que es difonguin més informacions sobre el cas “Cristiano Ronaldo”, intentant inútilment “posar portes al camp”. La transcendència del cas a nivell internacional a passat a ser de domini públic per més que aquest jutge ho vulgui impedir. I per acabar-ho d’adobar la Fiscalia ha decidit investigar ahir mateix a tres jugadors del Madrid també per presumpte frau fiscal. Es tracta dels futbolistes Xavi Alonso, Di Maria i Carvalho, tots ells exjugadors del reial Madrid, i relacionats també amb l’agent de futbolistes Jorge Mendes.

Sembla que la poderosa ma de Florentino Pérez, aquest sí, capo màfia absolut, ha aconseguit paralitzar de moment la denúncia contra Cristiano Ronaldo i algun altre jugador madridista. Es parla fins i tot de la possibilitat que Jose Mourinho també pugui estar implicat  en situacions de frau fiscal.

Tanmateix, per més que el govern espanyol vulgui, Florentino, la caverna mediàtica i “tutti quanti” no podran impedir que es posi llum sobre aquestes qüestions. Si no ho fan, l’escàndol que acompanyarà per sempre a la justícia  espanyola serà universal, i el descrèdit internacional d’Espanya està garantit. Per tant, malgrat totes les maniobres dilatòries tinc el convenciment que acabarem sabent la veritat, i Cristiano Ronaldo acabarà assentat  davant la justícia per defraudador.


Que roïns són els poders fàctics espanyols capaços de voler mirar  a un altre cantó quan les actuacions fraudulentes apunten al Reial Madrid i acanissar-se contra el Barça quan els temes afecten Catalunya. Fins i tot quan un jutge vol arxivar un cas perquè no hi veu delicte. Quin pena fa aquesta classe de persones...  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada