dissabte, 14 de maig del 2016

El 24é títol de Lliga del Barça ja és al sarró



Avui a Granada el Barça ha guanyat 0-3 i ha sentenciat el títol de Lliga


El Barça aquest any ha tingut que guanyar el títol dues vegades



Després d’un mes d’abril en el que el Barça va perdre tota l’avantatge aconseguida en la Lliga fins aquell moment, i que era de 9 punts sobre l’Atlético de Madrid i 13 sobre el Real Madrid, aquests últims 5 partits de Lliga l’equip i el cos tècnic s’han tornat a posar les piles i han saldat aquests 5 últims enfrontaments amb 5 victòries que han representat els 15 punts possibles. En aquests últims 5 partits el balanç golejador ha estat de 24 gols a favor contra cap en contra.

Aquest títol de Lliga aconseguit avi representa el 24é títol pel Barça en la història de la Lliga. Lidera aquesta classificació el Real Madrid amb 32 títols. Cal considerar però que l’anomenat “equip del règim” va guanyar molts dels seus títols sota el règim franquista, i fins i tot després de la mort del dictador, va continuar guanyant alguns títols atès que l’estructura arbitral i de poder a l’esport espanyol encara continuava sent la mateixa que quan Franco va morir. Per tant, deixant de banda el període de la dictadura, qui lideraria aquesta classificació seria el FC Barcelona amb els seus 24 títols aconseguits sense que plani cap ombra de dubte en cap d’aquests campionats aconseguits.

Avui era l’últim partit del campionat i el Barça acudia a Granada amb un punt d’avantatge sobre el Reial Madrid. Per guanyar la Lliga li calia fer el mateix resultat que l’equip madrileny per assolir el campionat. El Madrid per la seva banda, jugava a La Coruña, i necessitava una ensopegada del Barça per ser campió, i sempre que ells aconseguissin dos punts més dels que aconseguís el Barça. El Barça era doncs l’equip que depenia de sí mateix per aconseguir el títol: si guanyaven eren campions de Lliga.

Els dos partits han començat a l’hora (les 5 de la tarda) i pocs minuts després de l’inici, Cristiano Ronaldo ha marcat el primer gol del Madrid. En aquell moment, el Madrid era líder provisional atès que superava al Barça en la classificació per dos punts d’avantatge. El patiment de la “culerada” ha durat poc, perquè uns minuts més tard, Luís Suárez desfeia l’empat inicial de Los Carmenes de Granada, fent que el Barça passes a liderar novament la classificació. De res ha servit un posterior gols de Cristiano Ronaldo. En canvi si que han servit els dos sols més que ha marcat Luís Suárez, que han acabat d’aportar tranquil·litat als seguidors blaugranes que a mesura que passaven els minuts veien el títol més a prop, contràriament al que succeïa amb els madridistes que veien com se’ls esfumava un títol que de cap manera mereixien.

Els tres gols que ha acabat marcant Suárez, també han servit per que el davanter blaugrana aconseguís un títol individual com és el de màxim golejador de la Lliga amb 40 gols, i asseguri pràcticament un altre títol individual com és aconseguir el trofeu de “la bota d’or”, guardó europeu que reconeix al millor golejador del Continent.  

L’entrenador blaugrana Luís Enrique ha destacat la confiança de l’equip en les seves possibilitats, i ha reconegut els mèrits del seu equip per alçar-se campió en 6 de les últimes 8 lligues disputades. Ha afegit que de cal valorar molt tots aquests èxits de l’equip, i ha acabat dient que quan va fitxar pel Barça no havia pensat mai en la possibilitat d’aconseguir com entrenador de l’equip, 6 títols de 8 possibles.
      
Una vegada acabat el partit s’ha desfermat l’alegria blaugrana que com cada any la font de Canaletes ha vist com milers de seguidors si apropaven per celebrar aquesta 24ena Lliga aconseguida pel Barça. Demà a la tarda, la ciutat de Barcelona viurà un altre rua triomfal amb la presència dels jugadors que seguiran un itinerari que recorrerà tota l’avinguda del Paral·lel per acabar a l’Avinguda de Maria Cristina just davant de les fonts màgiques de Montjuic .


Mentre tant, a Madrid, la Cibeles estava buida... 

Celebració a la Cibeles madrilenya, aquesta tarda

                  









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada