dilluns, 11 de gener del 2016

Messi guanya la seva cinquena pilot d’or


Luis Enrique guanya el guardó al millor entrenador de la temporada superant Pep Guardiola.


Quatre jugadors del Barça en l’onze ideal de la FIFA: Alves, Iniesta, Neymar i Messi



Avui s’ha celebrat a Zuric la gala anual de la FIFA en la que s’han repartit els guardons de la temporada 2015. La pilota d’or ha sigut per Lionel Messi que ha quallat una excel·lent temporada després de guanyar 5 dels 6 títols que l’equip ha disputat aquest any, i que va culminar fa poques setmanes al Japó guanyant per tercera vegada en la història del club el campionat mundial de clubs. A Messi l’ha secundat en el podi d’aquest guardó el madridista Cristiano Ronaldo i el barcelonista Neymar que per primera vegada apareix en els llistat de finalistes d’aquest guardó.

Pel que fa a l’onze ideal, el Barça ha situat a 4 jugadors en aquesta classificació. Són Alves en la defensa, Andrés Iniesta al centre del camp, i Neymar i Messi a la davantera. En aquesta llista de l’onze ideal s’hi troba a faltar la presència de Sergi Busquets. En el seu lloc han situat a Pogba, però sens dubte, per palmarès i per rendiment regular al llarg de la temporada passada, Sergi Busquets hauria de formar part d’aquest onze ideal.

En quant a entrenadors, el guardó al millor entrenador de la temporada 2015 ha estat per l’entrenador del Barça Luís Enrique Martínez. És una distinció del tot merescuda atès que Luís Enrique ha estat capaç de conduir el seu  equip a la victòria en 5 dels 6 trofeus que l’equip ha disputat aquest anys 2015. S’ha donat la circumstància que Luís Enrique, que és home al que no agraden gens aquesta mena d’actes no s’ha desplaçat a Zuric a recollir el seu trofeu. Robert Fernández, director esportiu del Barça, l’ha recollit en el seu nom. Es dona la circumstància que Pep Guardiola, finalista també d’aquest trofeu tampoc s’ha desplaçat a la ciutat helvètica atès que està a Doha (emirats àrabs) amb el seu equip fent una mena d’estada de preparació mentre dura la parada que a Alemanya es fa a l’hivern.  

És evident que com a barcelonistes ens hem d’alegrar de que els jugadors del Barça aconsegueixin tots aquests trofeus que tot i semblar individuals està molt clar que la majoria d’ells no es podrien aconseguir si els cracs no estiguessin rodejats per la resta de companys, de manera que sent, insisteixo, trofeus individuals tenen una component col·lectiva molt clara. Tanmateix hi ha en tot plegat un però.

I el però no és altre que el càstig immerescut i el tracte vexatori que la FIFA ha tingut amb el Barça. D’una banda la sanció de no poder fitxar durant tot un any a cap jugador, que ha obligat a ArdaTuran i Aleix Vidal a estar 6 mesos aturats sense poder jugar a futbol més enllà de poder participar en els entrenaments però sense ni poder jugar parits amistosos. Senzillament ridícul. Aquesta sanció ha comportat també que molts nens de la Masia s’hagin vist apartats del futbol d’una manera del tot injusta. El mal tracte al Barça també s’ha pogut veure amb motiu de la lesió de llarga durada de Rafinha, la FIFA no va autoritzat que es pogués fitxar a un jugador  per suplir la seva baixa. I finalment el vergonyant atac rebut per part de la UEFA sobre les estelades. Atac a la llibertat d’expressió, i atac a un país atès que les estelades, que no són delicte a Espanya, de cap manera es pot acceptar que la UEFA sancioni al club si els seus aficionats la llueixen en els estadis. Tot plegat un tracte escandalosament dolent en contra del Barça, que hauria estat motiu suficient per que cap directiu, ni cap representant oficial del Club hagués acudir a Suïssa.

En masses ocasions la directiva del Barça mostra aquesta actitud de cap cot i submissió a decisions a les que caldria enfrontar-se amb molta més decisió i acudint a gabinets d’advocats reconeguts per la seva bona feina enlloc d’encomanar aquests assumptes als recomanats i amiguets de sempre.


Cal confiar que un dia o altre, el Club tindrà una directiva que defensi com cal els interessos del Barça. Mentre  tant... paciència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada