dimarts, 20 d’octubre del 2015

Fracàs absolut del Barça amb la UEFA


Si l’estelada no està prohibida (pel moment) a Espanya, qui és la UEFA per prohibir la seva presència al Camp Nou?


La directiva barcelonista demostra la seva total pèrdua de pes en els organismes internacionals que regulen el futbol (UEFA i FIFA)


Tothom recordarà que després de guanyar la cinquena copa d’Europa a Berlín con la Juventus de Torí, el Barça va ser sancionat per la UEFA amb 30.000€ de multa per que els aficionats del Barça que van assistir al partit varen mostrar com des de fa tants anys, banderes estelades per celebrar la victòria. La sanció va ser conseqüència de la denúncia d’una membre de la federació e futbols d’Ucraïna que ni tan sols va assistir al partit. No seria gens estrany que en realitat la denúncia partís de les autoritats polítiques o esportives espanyoles que van buscar , i trobar, una dona de palla per a l’ocasió. 

En aquella ocasió, la directiva blaugrana va decidir no recórrer la multa, i es va proposar seguir una via en certa mesura  diplomàtica per intentar convèncer a la UEFA que les estelades formen part del patrimoni cultural català i per tant haurien de considerar-se dins de la normalitat i no ser objecte de cap tipus de sanció.

Així les coses, el Barça va tornar a la competició europea al Camp Nou, el passat el passat 29 de setembre contra el Bayer Leverkusen. En aquell partit, els espectadors varen dedicar una sonora xiulada com a conseqüència d’aquella sanció, mentre abans que comencés el partit es difonia pel sistema microfònic l’himne de la UEFA .  

En aquest partit, com no podria ser d’altre manera, les estelades van tornar a omplir les grades del Camp Nou, i aquesta vegada el delegat de la UEFA que hi va assistir va ser la persona que va elaborar l’informe sobre el que havia succeït a l’Estadi blaugrana. I aquest informe ha estat avaluat per la comissió directiva de la UEFA que ha decidit tornar a multar al Barça aquesta vegada amb 40.000 Euros per la presència d’estelades al camp.

Davant del rotund fracàs de les gestions fetes per al directiva blaugrana el directiu Jordi Mestre s’ha vist obligar a dir, quan se li ha comentat la notícia, que “seguirem defensant els interessos del Club fins al final”. Doncs si ho fan tal com han vingut fent fins ara, podem anar-nos preparant per un tercera, o ves a saber quantes multes. En aquestes últimes hores diferents directius del Barça es fan els homes davant la UEFA, dient farem...farem... farem... però pel moment, res de res. I el president del Club, callat, amagat i fracassat. Aquesta és la capacitat d’influència a nivell internacional que té el Club: “zero”.

Més enllà de la estupidesa manifesta dels membres de la UEFA de no saber entendre que les estelades formen part indestriable de bona part dels sentiment de molts seguidors del Barça, i més enllà també de la corrupció generalitzada que impera en aquest organisme que regeix el futbol europeu, s’ha de reconèixer la nul·litat i incapacitat òbvia dels directius del Barça en els afers internacionals. A la situació amb la UEFA, no hi hem de deixar de banda la situació amb la FIFA, després que aquesta ha deixat al Barça sense poder inscriure jugadors en dos períodes de fitxatges, i fins i tot, quan aquests dos períodes ja s’han exhaurit, la FIFA tampoc autoritza al Club a poder cobrir la baixa de llarga duració del jugador Rafinha.

Una capacitat d’influència nul·la en els organismes que controlen el futbol tant a nivell mundial com europeu, d’una directiva sense ànima, sense personalitat i sense categoria més enllà dels seients de la tribuna del Camp Nou. Al món, no són ningú, i per la seva culpa i per la seva inutilitat el Barça està sent menystingut a nivell internacional.


Cal exigir que el Club defensi amb fermesa davant dels tribunals competents aquesta agressió de la UEFA al barcelonisme, i indirectament al separatisme català. Com es pot entendre que una bandera com l’estelada que avui, en un país com Espanya on encara no està prohibida, la UEFA posi sancions per lluir-la al Camp Nou? Però que s’han cregut?  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada