diumenge, 1 de novembre del 2020

I finalment, Bartomeu plega

La moció de censura contra el president del Barça l’ha acabat posant contra les cordes, i abans de veure’s expulsat de la presidència pels socis, Bartomeu ha decidit presentar la dimissió com a president del Barça. 

Passarà a la història com el president que ha arruïnat al Club, que ha perdut a Neymar, que ha estat a punt de perdre Messi, que ha destrossat la imatge internacional del Barça gràcies al 3-0 de Roma, al 5-0 de Liverpool, i al 8-2 de Lisboa. Un president que a banda dels aspectes esportius i econòmics ha practicat també amb un estil mafiós, danyant fins i tot la imatge púbica dels seus propis jugadors. Un desastre com a màxim directiu de l’entitat.

 


Fa molt temps que la presidència del Barça ha caigut a mans d’una colla d’irresponsables que no han fet res més que utilitzar al Club en funció des seus interessos obscurs. Tot va començar amb Joan Laporta, època en la què el Barça va aconseguir èxits esportius brillants, però les diferències amb el seu vicepresident Rosell, i la pròpia imatge pública del president van enterbolir un mandat que hauria pogut ser brillant si no fos per les baralles internes i per els excessos comesos per el propi Laporta. 

 

Després va venir l’època de Sandro Rosell a la presidència del Barça; un Rosell amb negocis tèrbols fora de l’Estat, que finalment el van portar també a dimitir com a president de l’entitat. Aquesta dimissió va catapultar a Bartomeu a la presidència del Club, on la seva gestió, any rere any, ha anat empitjorant els resultats del Club en lo esportiu i també en lo econòmic.  

 

Bartomeu passarà a la història per ser el president que amb les seves decisions ha fet possible les desfetes de l’Estadi Olímpic de Roma, Anfield a Liverpool o Da Luz a Lisboa. També passarà a la història per ser el president que es va polir els 222 milions que ens va proporcionar la fugida de Neymar, o les despeses milionàries fetes en la contractació de molts jugadors que no han aportat res al Club. Un president que competirà per sempre més amb Joan Gaspart, per veure quin dels dos ha estat més perjudicial per al Barça.  

 

El ja expresident blaugrana ho ha fet tot per intentar evitar que la moció de censura avalada amb la signatura de més de 16.000 socis tirés endavant. Ha intentat invalidar vots; ha intentat, amb l’excusa de la pandèmia, que la Generalitat post-posés el dia de la votació de la moció. I quan finalment ha vist que ineludiblement la votació es produiria, ell i tota la seva Junta han presentat la dimissió per evitar que siguin els socis els que l’hagin expulsat de la presidència del Club. Tanmateix el resultat és el mateix i Bartomeu ja no és president. De fet, qui s’ha expulsat d ela presidència ha estat el propi Bartomeu amb una gestió pèssima que ha causat molts perjudicis al Club a nivell  econòmic i esportiu, però també en quant a la imatge internacional del Club.


Ara, tal com marquen els estatuts, una comissió gestora es farà càrrec de la gestió de l’entitat exercint les funcions de govern, administració i representació que correspondrien a la Junta Directiva, però limitades als actes necessaris i imprescindibles per al manteniment de les activitats normals del Club i la protecció dels seus interessos. La funció principal de la Comissió Gestora és la convocatòria d’eleccions per constituir una nova Junta Directiva, cosa que ha de fer en el termini de tres mesos des que els seus membres hagin pres possessió dels seus càrrecs. La comissió gestora està presidida per el Sr. Carles Tusquets.

 

Cal senyalar com un fet positiu, que la primera decisió presa per la comissió gestora del Club ha estat el cessament del Sr. Jaume Masferrer, director de l’àrea de presidència i ma dreta del president Bartomeu, que era el seu assessor a l’ombra, i que va ser l’ideòleg del Barçagate, encarregant a l’empresa I3Ventures els atacs a les xarxes socials contra els jugadors del Club i contra altres persones relacionades amb el Barça. Tot un fet molt significatiu: aquesta gestora comença amb bon peu. Ara han  de completar la seva feina, convocant eleccions dins dels terminis establerts per els estatuts del Club.     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada