dissabte, 10 de juny del 2017

Moció de censura a la pitjor Junta directiva del Barça des de que la va presidir Joan Gaspar


Amb un ex president en presó preventiva, l’entitat ha viscut un any esportiu pèssim en la majoria de seccions del club, destacant el desastre absolut del bàsquet i els mals resultats del primer equip de futbol.


Sense rumb, sense projecte, encarant només el dia a dia sense un full de ruta clar, el més probable és el que ha passat: l’entitat va de fracàs en fracàs i de judici en judici.


Segons s’ha anunciat públicament aquests dies, Agustí Benedito, ex candidat a la presidència del Barça, s’està pensant molt seriosament la possibilitat de presentar una moció de censura contra una Junta que ho ha fet tan malament com han sabut. Si no fos per una premsa esportiva sotmesa a la voluntat de la Junta, que ha passat per alt els innombrables errors comesos, el Cap Nou ja faria temps que els hauria enviat a tots cap a casa a cop de mocadorada.

L’equip de futbol ha guanyat una trista copa del Rei i l’equip de bàsquet ha perdut tots els tornejos en els que ha participat. Només el futbol femení i el handbol, i l’hoquei sobre patins han aconseguit alguns èxits, el demés un fracàs absolut. Però no són només els resultats esportius els que justifiquen una moció de censura sinó que hi ha altres causes que la fan del tot necessària. L’actual Junta Directiva deriva de la que presidia Sandro Rosell que com és sabut està en presó preventiva per haver comès suposadament diferents delictes com el cobrament de comissions il·legals. El que ha acabat de reblar el clau són les sospites que Rosell hagués pogut percebre comissions fins i tot del contracte d’esponsorització amb Qatar.

Així les coses, i respectant la presumpció d’innocència, la Junta actual del Barça ha de marxar d’immediat. No n’hi ha prou en ser honestos, sinó que a més cal donar una bona imatge personal i salvaguardar la imatge del Club. Doncs bé, la Junta actual, sota sospita, no dona precisament una bona imatge ni dels seus integrants, ni del Club i des de fa massa temps té excessives carpetes obertes en dependències judicials.

I precisament aquest és un dels motius per els quals Benedito vol presentar la moció de censura atès que la Junta directiva del Barça va acceptar una condemna pel Club a canvi que els membres de la Junta quedessin exculpats del primer “cas Neymar”. El segon motiu estaria relacionat amb la detenció de Rosell, la seva presumpta inculpació per part de la fiscalia en el cobrament de comissions il·lícites i la sospita que Qatar-Rosell-Bartomeu-Faus puguin estar vinculats per interessos econòmics arran del contracte d’esponsorització del Barça.

No es fàcil tirar endavant una moció de censura en aquestes èpoques de l’any, quan el Camp Nou ha tancat les portes fins al mes d’agost, atès que cal aconseguir 16.500 signatures en 15 dies. Per aquest motiu, Benedito encara no ha presentat formalment la moció atès que cal tota una tasca prèvia d’organització abans que els terminis li comencin a comptar. Tanmateix no ens enganyem, Benedito ho té difícil.

Agustí Benedito tindrà prou força per presentar
 la moció de censura contra la Junta del Barça? 
A banda de les raons exposades per Benedito, hi ha altres motius per exigir la dimissió de Bartomeu. Una política de fitxatges pèssima, en la que de tots els jugadors que varen arribar al Barça l’estiu passat només Samuel Umtiti ha demostrat les seves qualitats per jugar en un equip com el Barça. Una política erràtica en el futbol base que comporta que jugadors que han sortit del filial blaugrana els recomprem a preu d’or i el seu rendiment no justifica que hagin retornat al primer equip. Des del meu punt de vista hi haurien encara més raons per justificar la moció de censura. Aquesta Junta del Barça és pràcticament la mateixa (si hi afegim a Rosell i Freixa) que va presentar l’acció de responsabilitat contra l’expresident Laporta. Recentment la justícia ha fallat a favor del demandats i el Barça ha tornat a fer el ridícul als jutjats. Encara hi afegiria l’irrellevant paper que el Barça juga a nivell del futbol mundial. Mentre alguns clubs (Reial Madrid per no anar més lluny), aconsegueixen una reducció dels castics que se’ls imposa, el Barça fa contínuament el ridícul, sense saber-se defensar amb els arguments que un equip com el Barça hauria de saber posar sobre la taula.

Podria seguir amb més arguments: l’organigrama directiu del Barça és una font de despeses sense cap rendiment. Un CEO que ningú sap que fa. Un responsable de l’àrea d’esports professionals que de futbol no hi entén gens, un organigrama de la secció de bàsquet hipertrofiat i sense resultats. Unes relacions inexistents amb la Federació de Futbol en la que el seu Comitè de Competició se’n fot del Barça quan li sembla, o amb la Lliga de Futbol Professional en la que el seu president es permet insultar als jugadors del Barça i la Junta no sap ni com defensar-los... no val la pena seguir. La dimissió de Bartomeu és del tot necessària si el Barça vol redreçar el rumb de cara a la temporada vinent.


I un nou entrenador no arreglarà el problema. El problema comença a dalt. Per tant, tot i que Ernesto Valverde és una excel·lent persona i sembla que un bon entrenador, molt em temo que no li han fet cap favor a l’hora de contractar-lo com a entrenador del primer equip de futbol.             

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada