dimecres, 3 de setembre del 2014

La capacitat d’influència del Barça a nivell internacional és nul·la


Les institucions esportives internacionals es toregen al president del Barça com aquell que res...


Els millors del món? Ho vàrem ser... i ja no ho som.  



Des que la presidència del Barça ha caigut en mans d’oportunistes mediocres que han buscat en el Club la seva promoció personal, hem assistit a un progressiu deteriorament de la capacitat d’influència del Barça en les més altes instàncies del futbol mundial. Ho acabem de viure amb tres fets que de manera consecutiva han posat en evidència el "paperot" que els directius del Barça juguen a nivell internacional.

El president de FIFA torejant al president del Barça
al mes de maig a Zurich
En efecte: va ser el 2 d’abril d’aquest any quan la FIFA va comunicar al Barça que li aplicava un sanció econòmica de 370.000€ i una esportiva de dos períodes de traspassos sense poder fitxar jugadors de cap categoria, per haver comés infraccions en els fitxatges de jugadors menors de 18 anys. El Barça va recórrer la sanció i el 23 del mateix mes, el comitè d’apel·lació de la FIFA va decidir aplaçar la sanció per poder estudiar detalladament el recurs del Barça. És el dia 19 d’agost quan el Barça és cridat a Zúric per ser escoltat i just l’endemà, el dia 20 d’agost la FIFA ratifica un per un els seus arguments i castiga al Barça amb les sancions indicades abans. En mig de tota aquest procés que en la seva part final ha durat quasi 5 mesos, el president suplent del Barça, el Sr. Josep Maria Bartomeu va visitar a Zurich al president de la FIFA Josef Blatter i ho va tornar a fer a Brasil amb ocasió del mundial. 

Malgrat aquestes trobades, el 20 d’agost la FIFA es va mostrar implacable i va sancionar al Barça amb un rigor mai aplicat a altres clubs. Però les desgràcies mai venen soles, i novament el Barça va ser objecte de l’escarni internacional quan va voler intercedir en la sanció que la FIFA va posar al jugador Luís Suárez, durant la competició del campionat mundial. Juntament amb les autoritats esportives uruguaianes, el club blaugrana va interposar un recurs al TAS per intentar rebaixar la sanció de quatre mesos que encara pesa sobre el jugador, i una vegada més el TAS no va fer ni cas a les reclamacions del Barça, accedint només a que Luís Suárez es pogués entrenar i ser presentat.

Dos mesos després es van tornar a trobar, ara al Brasil. Aqui
al president Bartomeu ja li van clavar una banderilla

Està clar que amb aquests dues experiències internacionals, el president Bartomeu ha demostrat ja la seva nul·litat com a negociador i la carència absoluta de cap mena d’influència en el futbol mundial on és un perfecte desconegut. Mentre tant, els aficionats culers anem veient com els nostres rivals cada dia es reforcen més i millor, cada vegada són més potents, cada any van guanyant títols i nosaltres hem d’apagar les televisions quan aquestes retransmeten les celebracions pels títols que els rivals van guanyant. Això si, ens anem omplint la boca de que tenim al millor jugador del món i el Barça és el millor club del món. De què serveix això si no guanyem títols? A qui pretenen enganyar creant aquest fals debat de ser els millors del món? Els millors del món són aquells que guanyen sempre i ho guanyen tot o quasi tot, i tant el Barça com Messi, l’any passat no han guanyat res.

Aquesta davallada d’influència del Club, no es produeix només a nivell internacional. Si ho mirem dins de l’estat espanyol, veiem com cada vegada més el Braça és el “pito del sereno”. Les investigacions que l’agència tributària està fent sobre Messi, algú es creu que es farien amb la mateixa virulència contra cap jugador del Madrid? Les investigacions del contracte de Neymar, s’han fet alguna vegada a algun altre jugador de la lliga espanyola? Només és el Barça qui pot haver comés irregularitats en els fitxatges? Cristiano Ronaldo, Bale, i d’altres han estat fitxats d’una manera escrupolosament correcte sense amagar res a la hisenda pública?  D’on surten els diners del Madrid per fitxar jugadors en una època de crisi econòmica on els bancs no deixen un Euro ni tan sols a les empreses solvents, i si ho fan, ho fan a preus altíssims? La llotja del Bernabeu és o no és una oficina de tràfic d’influències?

FC Barcelona...qui t’ha vist i qui et veu...  Quan s’adonaran els socis del Barça que un club tan gran com aquest, no es pot deixar en mans d’incompetents i “don nadie” en el  món empresarial i dels negocis? 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada